Lager skøytetrivsel på torget

BÅLPANNE OG BOLLER: Med kakao, kaffe, boller og pepperkaker blir det stemning rundt bålpanna på torget.

BÅLPANNE OG BOLLER: Med kakao, kaffe, boller og pepperkaker blir det stemning rundt bålpanna på torget.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Nå er de igang igjen, Kristian Amundsen og Sissel og Geir Skaret. De tar med boller, kakao, kaffe og bålpanne, og rigger seg til på torget for å lage stemning rundt torgets skøytebane.

DEL

Søndag hadde de rigget seg til i uværet. Men snø og vindsno stoppet dem ikke, og et betydelig antall, både skøytebarn og voksne turgåere stakk innom i timene det pågikk på Rjukan torg. Lånt skøyter på biblioteket har de gjort på lørdag, slik at de som ikke har skøyter selv får prøve seg også. Slik gjorde de flere ganger i helgene i fjor også, og tenker å gjøre det igjen. Men de håper at snøskyflene som var på banen ifjor kommer tilbake.

Bålpanne
De tre hadde gjort det skikkelig koselig fyra opp i et bålpanne, slik at det er noe å varme seg på, mens Hågen Skipper kjørte skyttel med egen snømåke for på holde snøen som falt unna banen, mens småtroll i alderen 3-12 gjorde piruetter og andre skøytet rundt for harde livet, mens noen baset i de store snøfonnene som er måket opp på begge sider av skøytebanen foran synet på byens grunnlegger Sam Eyde.

Lager ramme
Helt på frivillig initiativ og av egen lomme lager en ramme for ungene, samt at de synes det bør skje noe på torget.
- Det er jo moro da, og vi har pepperkaker, hjemmelagde boller, kaffe og kakao med krem, sier Kristin Amundsen, som ikke lar seg skremme av været. 
- Det er ikke drømmevær, meg folk kommer likevel. Det er bare å kles eg godt. Det har ikke vært så gæærnt her egentlig, sier Sissel Skaret, og refererer til at det er ly ved Torget 1, der de har rigget til to små kassevogner med godsakene. 
- Jeg minnes fru Bakstads kakao med krem og melis på stadion. Kanskje vi skal buljong neste gang, diskutere de i snoføyka, nok en gang med minnene om den varm stadionbuljongen til Bakstad.

- Bra tiltak
Forbipasserende synes det er et kjempebra tiltak. Vi møter både Grethe Langeland og Torhild Kristiansen Bye hver for seg som stikker innom torget. De priser tiltaket.
- Utrolig bra å gjøre slikt helt på eget initiativ, altså, sier Langeland. 
- Et veldig bra tiltak, mener Bye, som liker at det skjer noe på torget.
- Vi bestemte det mens vi spilte radiobingo på onsdag. Det må jo skje noe når på torget når det er skøytebane der, sier Skaret. De har planer om flere slike arrangementer. De går ut på facebook, og folk får det tydeligvis med seg. 

- Blir mer
- Det kunne vært flere her, men det er vel været som holder dem unna, tror Geir Skaret, som etterlyser skyflene som var på banen ifjor.
- Jeg veit ikke om det var kommunen som hadde dem, men det hadde vært veldig ålreit å ha det her, for utstyret vi har hjemme er bare noen snømåker, sier Skaret.
Det blir mange flere ganger også, lover de.
- Så får vi fortelle om det i plakater og på sosiale medier. Vi kan bake mer vi! Sier Amundsen.

Artikkeltags