Bli med på reflekstur

INVITERER: Fysioterapeut Ingebjørg  Bjåen og  fysioterapeut Line Pedersen fra Frisklivsentralen ønsker alle i Tinn velkommunen til reflekstur torsdag kveld.

INVITERER: Fysioterapeut Ingebjørg Bjåen og fysioterapeut Line Pedersen fra Frisklivsentralen ønsker alle i Tinn velkommunen til reflekstur torsdag kveld.

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er dessverre altfor mange av oss som utsetter oss selv og andre for helt unødvendig fare. Ved å bruke refleks kan vi redde både liv og helse.

DEL

Dette ønsker Tinn og Rjukan Turlag, Frivillighetssentralen og Tinn kommune ved Frisklivssentralen å sette søkelyset på. Og det gjør de ved å arrangere felles gåturer på «Refleksens dag» 18. oktober.

I Austbygde og Rjukan

I tillegg til at de retter oppmerksomheten mot bruk av refleks inviterer de også til sosial hygge ved å gå sammen med andre.

Det blir en tur på Rjukan med oppmøte på torget klokka seks.

Og en tur i Austbyga med oppmøte på Dølehalleplassen. Den er også klokka seks.

– Ta på deg refleks hjemme. Turene er for alle. Fint om mange stiller så vi blir synlige i «skumringstimen», oppfordrer fysioterapeut og folkehelsekoordinator i Tinn kommune Ingebjørg Bjåen

Turene er en del av det at kommunen har fokus på trafikksikkerhet i uka 18–25 oktober.

– Vi vet at refleks er viktig for å være synlig i mørket, likevel sier Trygg Trafikk at mange voksne ikke bruker det. Kun 4 av 10 nordmenn bruker refleks viser undersøkelser gjort av Trygg Trafikk, opplyser Ingebjørg Bjåen.

To sekunder

Uten refleks i mørket, har en bilist i 50 km/t bare to små sekunder på å se deg. Dersom det ikke er et separat gang- og sykkelfelt, og det er noen mil med vei som kommer under den kategorien i Tinn, bør du i utgangspunktet bevege på veiens venstre side slik at du ikke får biltrafikken i ryggen.

Trygg trafikk minner gående i høstmørket å være varsom når du krysser veien også i gangfeltet; det hjelper lite å ha retten på sin side om det går galt.

Bør byttes etter noen år

Men både refleksbrikker og vester blir slitt av bruk. Ripete og matte reflekser kan gi falsk trygghet når man ferdes i trafikken, advarer forsikringsselskapet Tryg. Å bruke ripete reflekser kan faktisk være farligere enn å gå rundt uten refleks.

Til TV2 sier Tryg-sjef Espen Opedal at dette er fordi man oppfører seg annerledes når man tror man er beskyttet mot refleks.

...


Artikkeltags