Gå til sidens hovedinnhold

Startet slutt-spurten i Tinn

Artikkelen er over 3 år gammel

Ådne Naper, førstekandidaten til Telemark SV, har ifølge de siste meningsmålingene muligheten til å komme inn på Stortinget. I så fall blir Sanja Pasovic fra Tinn vararepresentant på tinget.

Ifølge de siste dagers meningsmålinger har Ådne Naper en reell sjanse til å komme inn på Stortinget. Han vil ifølge TV2s måling for en uke siden ta utjevningsmandatet i fylket. Fra Telemark skal det velges 6 representanter til Stortinget. Meningsmålinger tyder på at Ap får to representanter , Høyre 1, Frp 1, Sp 1, mens SV får et utjevningsmandatet.

-Meningsmålingene og ikke minst tendensen fra skolevalgene viser at flere har fått øynene opp for våre løsninger. SV har gjort en god valgkamp. Det viser at det lønner seg å snakke om egen politikk, ikke statsministerspekulasjoner, svenske tilstander og taktikkeri, sier Ådne Naper, som kommer fra Skien.

- Nå ser det ut til at det kan bli et veldig tett løp. Slaget om stortingsflertallet kan faktisk stå her i Telemark, sier han.

Og skulle Naper komme innpå Stortinget så kan Sanja Pasovic fra Tinn bli vararepresentant. Dermed kan hun få oppleve å få møte på Stortinget i perioden 2017-2021.

- Vi føler at vi har vinden i ryggen, men en vinner ikke valg med gode meningsmålinger. Folk må bruke stemmeretten sin, oppfordrer Sanja Pasovic.

Torsdag formiddag brukte han på å drive valgkamp på Rjukan, men også bli bedre kjent med bedrifter og institusjoner i Tinn.Første stopp var Green Mountain på Svadde, en bedrift som har hatt besøk av mange politikere de siste årene. Runar Espeland viste han rundt på anlegget.

- Det var en meget lærerik time. Gøy å se at en slik næring har etablert seg i Telemark. Jeg fikk også et innblikk i hvilke utfordringer de har med hensyn til nettet.

Han var også innom Voksenopplæringa hvor han sammen med blant andre Steinar Bergsland fra Høyre og Heather Mason (MDG) ble utspurt og grillet av elevene. På Admini fikk han en siste oppdatering på situasjonen for verdensarven på Rjukan av verdensarvkoordinator Øystein Haugan. Deretter fikk han en orientering av Anita Staver Riggenholt fra Tinn kommune om hvordan kommunen tilrettelegger for mindreårige asylsøkere.