Har sendt ut farevarsel: Advarer mot store mengder nedbør

Slik så det ut på E134 over Haukelifjell, torsdag morgen. Foto: Statens vegvesens webkamera

Slik så det ut på E134 over Haukelifjell, torsdag morgen. Foto: Statens vegvesens webkamera

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

TELEMARK: Det er varslet store mengder nedbør i Telemark og resten av Østafjells.

DEL

(Telemarksavisa) Fram til 14-tiden torsdag kan det komme snø ganske langt ned, og det er sendt ut farevarsel på gult nivå om vanskelige kjøreforhold.

Farevarselet gjelder for Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark.

Tidlig torsdag morgen melder Vegtrafikksentalen om bar vei, men fare for glatte partier på E134 over Haukelifjell. Klokken 05.45 var det minus tre grader, frisk bris og snø.

Et solid lavtrykk over England beveget seg mot Sør- Norge onsdag kveld og vil i løpet av torsdagen resultere i nedbør opp mot 25- 30 millimeter.

- De nærmeste dagene er været vanskelig å si noe helt konkret om, opplyser vakthavende meteorolog Ragnhild Nordhagen ved Meteorologisk institutt til NTB. Grunnen er at det kommer lavtrykk og fronter inn fra sørøst.

På Østlandet kan nedbøren komme som snø helt ned i 200 meter over havet tidlig på torsdag, mens snøgrensa ventes å ligge mellom 300 og 500 meter i Agder. Utover dagen hever den seg til 800 til 1.000 meter.

– Mange blir nok forvirret etter en så varm og vårlig april, men det er ikke uvanlig med snøfall i mai, konstaterer meteorolog Nordhagen.

Hun og kollegene har laget en oversikt over når på året den siste nysnøen har kommet tidligere år. I Risør og Bergen er dette 6. mai, mens Oslo har hatt nysnø så seint som 11. mai. I Tromsø har den siste nysnøen kommet 13. juni.

Inn mot helgen vil været være ustabilt med regnskurer og sol. Gradene vil ligge på rundt 10 grader på dagen, men fra søndag av vil vi oppleve et mer stabilt vær og rundt 15 grader på dagen.

I farevarselet blir bilister bedt om å beregne noe ekstra tid til transport og kjøring. - Bruk riktige dekk, og kjør etter forholdene, melder Meteorologisk institutt.

Artikkeltags