Kan bli over 20 grader i påsken

Artikkelen er over 1 år gammel

Vinteren tar en titt innom, men påskeuken i sør kan rundes av med 20 sommerlige grader. Nord-Norge får oppholdsvær i midten av uken.

DEL

(Telemarksavisa) Etter noen sommerlige påskedager i sør får vi nå et kort besøk av vinteren. Meteorologene melder snø eller sludd tirsdag kveld.

- Vinteren kommer på snarvisitt igjen sør i Sør-Norge tirsdag kveld og natt til onsdag. Den har med seg litt snø eller sludd, mest nedbør blir det i fjellet, skriver de på Twitter.

Statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk Institutt forteller Nettavisen at vinterværet er svært kortvarig.

- Det passerer den sørligste delen av Sør-Norge i ettermiddag, kveld og første delen av morgendagen. En del plasser vil nok miste sola midt på dagen i dag, forteller han.

- Det kommer lett snø og sludd og til dels regn i kystområdene, forteller han.

Kan få 20 grader

Når det korte gjensynet med vinteren er forbi, vil vi muligens kunne ønske årets første sommerdag velkommen mot slutten av påsken - det vil si at temperaturene passerer 20 grader.

Legg langturene til torsdag og fredag

- Generelt har Midt- og Sør-Norge veldig mye fint vær denne påsken, og det vil nok fortsette til i hvert fall 1. påskedag. Da kan det bli noe nedbør i Vest- og i Midt-Norge, sier Fagerlid.

Mot helgen får vi en litt mer skyet værtype, men det er stort sett fint vær de fleste plasser.

- Den beste dagen for en lang påsketur tenker jeg er skjærtorsdag og Langfredag, sier Fagerlid.

Fine dager i nord

I Nord-Norge derimot har det vært mer nedbør og mindre sol denne påsken, og en kan gjøre smart i å nyte de kommende dagene.

- Nord-Norge har ikke hatt noe fint påskevær. Nå er det en del oppholdsvær fra i dag og til torsdag, men så kommer det en ny omgang med nedbør langfredag. Det dårligste været har vi i Troms og Finnmark, forteller Fagerlid.

Artikkeltags