Våt helg i Tinn i vente

REGN: Om det blir like mye regn i helga som på dette arkivbildet, gjenstår å  se.

REGN: Om det blir like mye regn i helga som på dette arkivbildet, gjenstår å se.

Artikkelen er over 2 år gammel

.

DEL

Det ligger an til en særdeles våt helg i Tinn og Telemark.

Ifølge meteorologene kan man vente seg et sted mellom 70 og 150 millimeter regn fra fredag til mandag. Det er to store lavtrykk som vil stå for dette.

Spesielt de sørlige områdene av Telemark og Agder vil bli har

Etter en uke med pussige værfenomener som orkanrester og røyk fra fjerne skogbranner, ligger det an til vanlig høstvær til helgen. Best forhold får Midt-Norge.

Et høytrykk er i ferd med å legge seg over Midt-Norge, sier meteorolog Aslaug Skålevik Valved ved Meteorologisk institutt.

Både nord og sør for dette beltet blir forholdene verre, og det ventes bygevær.

– Spesielt i Agder kommer det ganske mye nedbør fra fredag til søndag. Dette blir overvåket ekstra, og det er mulig det blir sendt ut et eget varsel om dette, sier meteorologen.

I løpet av uken har nordmenn kunnet merke en rekke spesielle værfenomener. Orkanen Ophelia har herjet over Irland og har på samme tid dratt med seg varm luft opp fra sør og inn over Norge.

Luften har blant annet tatt med seg røykpartikler fra skogbrannene i Portugal og sandpartikler fra Sahara. Flere steder ble det meldt om røyklukt tirsdag.

Disse små partiklene forklarer også hvorfor himmelen ble farget rød over deler av Norge mandag og hvorfor flere svensker reagerte på en uvanlig svart morgenhimmel tirsdag.

Artikkeltags