Gå til sidens hovedinnhold

Frikjøringsdebutanter fra Gaustatoppen

Artikkelen er over 3 år gammel

På nedre stasjon på Gaustabanen treffer vi en gjeng som gleder seg veldig til å komme opp til Gaustatoppen. De yngste skal frikjøre ned for første gang.

Det er Otto Børseth, Rune Ertsgård, Andrea Ertsgård, Emma Børseth og Ingrid Johanne Stolt-Nielsen som skal til topps i det skyfrie været.
Og Otto (10) og Emma (12) fra Oslo som er på besøk i leiligheten til Ertsgård på Gaustablikk. De har drevet med litt av hvert i vinterferien, og nå skal de frikjøre ned for første gang, og kan neste ikke vente.
- Vi har gjort det før, sier Rune Ertsgård fra Asker, men de har ikke, som gleder seg sier han om Otto og Emma. Ingrid Johanne har vært på Gaustatoppen på sommeren, men da var toppen hyllet inn i skyer. Men sprekinger er de. Liker å stå på både langrenn- og slalåmski.
- Det er majestetisk å kjøre opp til Rjukan og Gaustatoppen i slikt vær, sier Stolt-Nielsen.
- Vi har vært her flere dager, og prøver å være her sommer og vinter, og bruker Gaustatoppen, sier Ertsgård.
Otto har aldri vært på Gaustatoppen og kjørt ned. Og når vi spør hvor mye han gleder seg på skala fra null til ti, der ti er best, svarer han uten betenkningstid: Elleve!
Gjengen er ordentlig kledd, og det friske vindraget bekymrer ikke.
- Det er perfekt sol og ikke en sky på himmelen. Dette blir utrolig bra. Og det blir morsomt å kjøre Gaustabanen for første gang også, sier Stolt-Nielsen, før vi slipper gjeng opp som gruppe 12 på Gaustabanen. Det er allerede i 10-tida tre kvarters ventetid på å komme opp.Vi