Gå til sidens hovedinnhold

Nysnø gir superforhold på fjellet

Artikkelen er over 1 år gammel

De femten centimeterne med snø som kom fra tirsdag til onsdag var etterlengtet nysnø i fjellet etter en varm januar. Disse bildene ble tatt onsdag.

- Gode nyheter – fra og med denne helgen starter Gausta Skisenter med morgenkjøring! Hver lørdag fra klokka 8 i Hotellbakken og Hovdestaulløypa. Håper på å se dere der! Skriver Gausta Skisenter på sin facebookside, der de også har delt bilder og Gausta Booking har lagt ut en luftbåren video av forholdene, som bildene her er fra. de viser at det er drømmeforhold i fjellet nå, etter 20 centimeter nysnø, hvorav 15 centimeter kom iløpet av et døgn mellom tirsdag og onsdag.

Pudder
- Forholdene er fantastiske i dag og framover! Flotte nypreparerte løyper med puddersnø, det kan ikke bli bedre! Det ser spesielt vakkert ut med snø på alle trærne! Nyt utsikten fra toppen og ha det gøy med puddersnøen! Temperaturen er på -3°C og vind er målt så lite som 3 meter i sekundet, perfekt kombinasjon, heter det i meldinga.
Værmeldinga melder at det vil bli fint vær, og minimalt med vind framover, på hele langtidsvarselet, og det med brukbar sikkerhet i varslene.

Vinterferien nærmer seg
Brukerne av løypene på Gausta Skisenter virker svært godt fornøyd med prepareringen av løypene i år, ifølge det vi leser i sosiale medier, og det selv om det har vært mildt og varierende vindforhold den siste tida.
Men nysnø og pudder er stas, og dermed er det også velkomment at man åpner løypene tidligere på dagen framover. Hotellbakken og Hovdestaulløypa skal nå morgenåpnes fra lørdag. Vinterferieinnrykket kommer om en god ukes tid. Ukene 7, 8 og 9 er vinterferieukene, først med trykk fra Danmark i uke 7.