Nytt smittetilfelle i Skien - se oversikten for din kommune

Det kommer stadig inn flere påviste tilfeller av Covid-19 i Telemark.

DEL

Den 14. mars kom pressemeldingen som fortalte om det første bekreftede tilfellet av koronasmitte blant ansatte og pasienter ved Sykehuset Telemark i Skien. En ansatt ved kreftpoliklinikken hadde testet positivt på koronaviruset.

Dette er også det første kjente tilfellet i hele Telemark.

Nye tilfeller i helga

SISTE: Søndag kveld melder Skien kommune at en person i Skien har testet positivt for Covid-19. Det opplyser kommunen på sine hjemmesider.

Personen er sannsynligvis smittet under en privat sammenkomst i en annen kommune. Det ser foreløpig ut til å dreie seg om under 10 nærkontakter.

- Lørdag testet Skien kommune cirka 20 personer relatert til et smittetilfelle. Flesteparten av disse har søndag fått negativt testresultat, kun noen få prøvesvar gjenstår.

Lørdag ble det meldt om fem nye smittetifeller i Telemark.

Tre av dem kommer fra Tinn, som lørdag ettermiddag kunne opplyse at alle de nye tilfellene er knyttet til et tidligere tilfelle. Det betyr at det nå er påvist seks personer fra Tinn med korona. Tinn kommune var fra før en såkalt rød kommune.

I Kragerø er kommunen i full gang med smittesporing etter at det fredag kveld ble det påvist et smittetilfelle i Kragerø. Smittetilfellet ble gjort kjent lørdag formiddag. Tilfellet blir beskrevet som importsmitte, altså en person fra utlandet som ble testet for covid-19 idet personen ankom Norge og deretter ble påvist smitte.

Personen befinner seg i Kragerø og er isolert. Personen har vært i nærkontakt med fem personer og disse blir nå testet.

Også i Skien er det lørdag blitt bekreftet et nytt smittetilfelle. Vedkommende er satt i isolasjon.

Smittesporingsteamet er i gang med smittesporing. Personer som er nærkontakter vil bli kontaktet av kommunen. Kommunen planlegger lørdag å teste cirka 20 personer som er relatert til dette smittetilfellet.

Du kan få løpende oppdateringer om koronasituasjonen i Telemark i vårt direktesenter.

Til sammen i hele fylket, inkludert Vestfold-delen, er det nå per 18. oktober registrert til sammen 522 smittetilfeller og sju dødsfall.

Her kan du se oversikten over alle smittetilfeller i Telemark siden koronaen kom til Norge. Tallene er hentet fra oversikten til FHI og VG.

Skien: 66 (ett nytt tilfelle i dag/til sammen to nye denne helgen)

Porsgrunn: 39

Bamble: 14

Nome: 11

Notodden: 5

Kragerø: 4 (én ny i helgen)

Midt-Telemark: 6

Vinje: 3

Siljan: 2

Tinn: 8 (tre nye denne helgen)

Drangedal: 1

Hjartdal: 1

Seljord: 2

Kviteseid: 1

Tokke: 2

Artikkeltags