Gå til sidens hovedinnhold

Odd Nordstoga kommer til Vemork

Artikkelen er over 2 år gammel

Det blir konsert med folkekjære Odd Nordstoga i maskinhallen på Vemork torsdag 30. januar.

Etter et selvpålagt, nesten konsertfritt år er det med stor spillelyst Odd Nordstoga går inn i 2020 med en ny soloturne. Første stopp på turneen er maskinhallen på Vemork.

Min eigen song

Turneen har Norstoga kalt "Min eigen song". Alt ligger til rette for at dette vil bli en magisk musikalsk opplevelse med en av våre mest folkekjære artister.

–Det vil bli en nær og akustisk konsert med Odd Nordstoga, forteller Rita Engedalen, presse- og markedsansvarlig i Norsk industriarbeidermuseum.

Konserten er også veldig bra timet i forhold til vinjeartisten snart blir å se på TV i populære «Hver gang vi møtes», og antakelig tar han med seg noen låter derfra og ut i konsertsalene.

- Kanskje også en smakebit fra et nytt soloalbum som kommer i løpet av året, håper Engedalen., som regner med at Odd Nordstoga ikke har glemt slagerne Frøken Franzen og Farfar, og at publikum fra Tinn får høre sine favorittlåter denne kvelden på Vemork.

Røtter i tradisjonsmusikk

Som artist har Odd Nordstoga funnet sin plass i krysset mellom populærmusikken og den norske tradisjonsmusikken. Vinje. Som ekte vinbygg har han røttene sine solid fundamentert i folkemusikken. Han har opptrådt flere ganger i Tinn. En gang i maskinhallen på Vemork i 2017 og med sambygding Ingebjørg Bratland på Fjellvang i Tessungdalen i 2013. Nordstoga har et stort publikum i Tinn, og det kan sikkert være lurt å løpe og kjøpe billetter nå.

- Helt sikkert er det at Odd Nordstoga er glad for å komme ut på tur og møte folk igjen, og vil strekke seg langt for at folk skal blir glade, tror Rita Engedalen

Odd Nordstoga har vunnet flere priser, og ble kåret til årets spellemann under Spellemannprisen 2004. Nordstoga fikk sitt store gjennombrudd samme året med soloalbumet Luring.

Denne kvelden settes det opp busser fra Rjukan torg og skyttelbuss fra parkeringsplassen ved Vemorkbroa.