-Vi er venner og uvenner, flirer Arve Skjeggerød bak rattet i sin T-Ford fra 1926 og forklarer nærmere at de tilhører en klubb som heter T-Forden’s venner.

-Dette er 17. året vi er på tur, tilføyer Leif Olsen, mens han letter på den ene side av panseret på vidunderet sitt fra 1925. Bilen hans er den eldste og den eneste som ikke er istandsatt, men har alle originaldelene i behold.

-Det resulterte da også i at den kokte her oppe i bakkene, forteller han, så jeg måtte hente vann fra en bekk i bærepose for å fylle på. Nå ser det ut som den har kommet seg mens den trillet nedover.

Tett med T-Forder i Re

Gjengen drar på ferietur hvert år, men det er ikke nødvendigvis de samme som er med på tur hver gang. Klubben teller flere medlemmer, og på det meste var de 17 T-Ford’er.

-Vi kan faktisk skryte av at 10% av alle T-Ford-modellene i Norge fins i Re, sier Olsen med aldri så lite stolthet i stemmen.

Cecilie Parlow forteller at gjengen hadde en stopp ved Blefjell Camping før turen gikk ned mot Austbygde.

-Nå skal vi kjøpe oss litt kake på bakeriet, og så drar vi ned på Sandviken Camping for å kose oss med litt lunsj og nyte utsikten, tilføyer hun og er forberedt på at det kanskje blir litt oppmerksomhet på de gamle kjøretøyene mens ferden går gjennom Tinn.

- Det passer oss fint

-Dagens mål er Skinnarbu, sier Cecilie Parlow.

-Her skal vi være to netter, for i morgen skal vi med Fjellvåken til Mogen Turisthytte hvor vi skal kose oss med lunsj. Vi håper også å få anledning til å se tungtvannskjelleren på Vemork, tilføyer Arve Skjeggerød.

Turen går deretter tilbake gjennom Rjukan, Atrå og Austbygde før gjengen skal over fjellet til Veggli, hvor de skal på hytteferie. Blir det Immingfjell eller Killingskaret ?

En tilskuer bemerker at den beste veien er over Immingfjell, hvor det er asfaltert. Turen over Killingskaret er grusvei gjennom hele hytteområdet.

-Det passer oss fint, slår Skjeggerød fast.

- Vi leiter etter de små kronglete veier, og gjerne på grus, ler han.

Kjørte i bilen som barn

Astrid og Harald Gjersøe har en skinnende flott A-Ford modell 1928.

-Faren til Astrid kjøpte denne bilen som ny, forteller Hans Anders Rygh, og tilføyer at Astrid da kjørte i denne bilen som barn.

Seinere har bilen hatt to andre eiere, før den kom tilbake til ekteparet Gjersøe. Den er nå restaurert og man kan med letthet speile seg i den blanke lakken.

Den blide gjengen setter gjerne bilene på en rekke til ære for RA’s fotograf og poserer mens flere tilskuere tar bilder av de flotte doningene. Og så er det innom Austbygde bakeri før turen går videre til lunsj på Sandviken.