Den oppkommende DCS Awards 2019 er den viktigste prisutdelingen i datasentermiljøet, og Green Mountain, som holder til i Rennesøy og på Rjukan med sine datasentre, regnes som verdensledende på grønn datalagring. DCS Awards er etablert for å fremheve de beste designere, produsenter, tjenestegivere og leverandører av datasentre i verden. Nå er de shortlista i tre kategorier som gir stor anerkjennelse i det verdensomspennende datasentermiljøet.

Green Mountain er nominert i de følgende tre kategorier:
* Data Centre Manager of the Year – Ole Sten Volland
* Excellence in Data Centre Services Award
* Data Centre Hosting/co-location Supplier of the Year-
Det vil si Årets Datasenterleder: Ole Sten Volland, Beste datasenter og Årets datasenterleverandør, som kort fortalt er de tre viktigste prisene som deles ut i DCS Awards.

- Nominasjonen som årets datasenterleder er en stor anerkjennelse for Green Mountain’s Chief Technology Officer, Ole Sten Volland.
I 2018 har han styrt to parallelle 2,5 MegaWatt-utviklingsprosjekter på våre to lokasjoner i Rennesøy og Rjukan med ulike oppbygningsforhold, og har vært en effektiv beslutningstaker og empatisk leder som også har vært en ambassadør for datasentertjenster i lokalsamfunnet, sier Chief Sales Officer i Green Mountain, Svein Atle Hagaseth.

Viktigste argument for at Green Mountain de to første nominasjonene er ifølge en pressemelding Green Mountains satsing på å sette en grønn standard for datasenterindustrien, med 100% fornybar energi, og nær nullutslipp når det gjelder CO2, at de leverer tjenester som har gitt 100% oppetid som en Tier III-sertifisert leverandør siden første dag, og høy kundetilfredshet. Scoren er på 5,9 av 6 mulige. I tillegg leverer Green Mountain verdensledende datasikkerhetetter standarden ISO 9001/14001/27001, og at de har utviklet et DCIM-redskap som gir kundene tilgang til sanntids-historiske data med 100% gjennomsiklighet.

- Vi er svært beæret over å bli nominert i disse tre viktige kategoriene, og det er en sterk anerkjennelse av vårt arbeid, sier Hagaseth. Selve prisutdelingen finner sted i London 16. mai.