Gå til sidens hovedinnhold

Onde dager på hytta

I onde dager er en actionthriller av Tommy Wirkola, med Aksel Hennie, Noomie Rapace og Atle Antonsen i hovedrollene.

Tommy Wirkola (Kill Buljo, Død Snø, What happened to Monday?) og skuespillerne Aksel Hennie og Noomi Rapace har tatt turen hjem fra Hollywood for å regissere årets norske svarte action-komedie, "I onde dager". Internasjonalt har filmen fått tittelen "The Trip". Filmen får norsk premiere før utlandet på fredag, og norske anmeldere er fra seg av begeistring. De har ikke sett Aksel Hennie i noe lignende siden den legendariske norske actionkomedien Hodejegerne.

Ekteparet Lars (Aksel Hennie) og Lisa (Noomi Rapace) har for lengst lagt hvetebrødsdagene bak seg, og strever med å opprettholde ekteskapet, fasaden og ambisjonene. De lovte hverandre å sta sammen i gode og onde dager, men nå er det bare onde igjen.

Vil starte på nytt

Lars sin karriere som regissør har stagnert, og Lisa er skuespilleren som ikke lenger får noen roller. Hjemme føler Lars seg oversett, mistenker utroskap og sliter økonomisk, mens Lisa syns Lars er selvopptatt, feig og bortskjemt. At ekteskapet til Lars og Lisa henger i en tynn tråd, er opplagt for dem begge. Ingenting har egentlig gått slik de hadde tenkt seg her i livet. Men en tur til familiehytta i dypet av de norske skogene slår dem begge som en anledning til å ta grep om tilværelsen, og starte på nytt. Alene. Så når de drar på helgetur til familiehytta, ser begge en mulighet til å kvitte seg med den andre. Men heller ikke dette går som de hadde tenkt.

Komiske og katastrofale forviklinger kommer tilsynelatende i veien for alt og alle, og ingenting er akkurat slik vi trodde. De dramatiske konsekvensene resulterer i en sjangercocktail som formelig oser av amerikanske 90-tallsklassikere som "Fargo" og "Pulp Fiction", eller norske "Hodejegerne" og som allerede fra første aha-øyeblikk glir over i en høypotent miks av action, humor, spenning og romantikk. For ikke snakke om blod og gørr. Kanskje skal det mer til enn et mordforsøk eller to for å ta knekken på et skrantende ekteskap?

Filmen har fått 15 års aldersgrense.