Gå til sidens hovedinnhold

Oppfordrer folk til å finne fram munnbinda igjen

Selv om påbudet om munnbind ikke lenger gjelder, oppfordrer Tinn kommune og ordfører Steinar Bergsland på det sterkeste om at innbyggerne fortsetter å bruke munnbind.

Etter kriseberedskapens interne møte torsdag ettermiddag, kom det opplysninger om at handelsstanden i Tinn er bekymra over at folk slutter å bruke munnbind.

Selv om det ikke lenger er påbudt i Tinn kommune, kommer ordføreren og kriseberedskapen i Tinn kommune med en sterk oppfordring til at vi fremdeles bruker munnbind når vi er ute og handler.

Folk på jobb er bekymra

Når handelsstanden i Tinn varsler kommunens kriseberedskap om at det blir færre og færre kunder som bruker munnbind i Tinn, er det et signal om at butikkansatte føler seg unødvendig utsatt for smittefare, og det gjør noe med arbeidsdagen deres.

– Det er blant annet derfor vi nå kommer med en sterk anbefaling om fortsatt bruk av munnbind, og særlig på steder det er vanskelig å holde avstand, sier ordfører Steinar Bergsland.

Sterk oppfordring

Ordføreren har tidligere i RA – etter påske i april – frontet samme sak, og da har han minnet oss alle på at munnbind fungerte utmerket gjennom påskeferien.

Bergsland håper nå at innbyggerne nok en gang blir like flinke til å bruke munnbind på steder hvor ikke to meter avstand kan holdes.

– Vi oppfordrer da sterkt til at munnbindene blir funnet fram igjen av dem som har sluttet å bruke dem. Dette er det minste vi kan gjøre for å hindre smitte i Tinn, sier Steinar Bergsland.

Han peker på en flott gjennomført påskeferie med kun ett smittetilfelle som bevis på at tiltakene fungerte.