På torsdagen gikk startskuddet for Oslo Horse Show på Lillestrøm, og allerede onsdag red 14 år gamle Andrea Braathen fra Rjukan, inn til en tredjeplass i klassen 105 centimeter. En fantastisk start Oslo Horse Show og tre knallharde konkurransedager. Men Andrea Braathens eventyr stoppet ikke der.

Knallstart

Det ble en flott feilfri runde på onsdag i høyden 1, 05 meter. Med tiden 57,23 red Andrea inn til en flott 3. plass som nest beste norske ekvipasje. Vinneren red på 53, 65. Det var fire ekvipasjer som red feilfritt i denne klassen.

- Det var stor stas med premieutdeling og æresrunde inne på arenaen,forteller Andreas mor Kathrine Braathen, som forteller RA at Andrea og familien var superglade da hun ble tatt ut, og det var en seier bare å få ri der inne i Lillestrøm.

Torsdag ventet nye sjanser for Andrea Braathen og ponnien Kattborgs Olivia. Hinderne ble hevet til 1,10 meter. Bedømmingen var direkte omhopping. Det vil si at de nå skulle rytterne først ri ni hindre. Ble ble hinderne forsert feilfritt, ventet fem hindre til. Det var i følge rapporten sendt til RA en teknisk krevende bane.

Dette var tredje gangen Andrea hoppet på denne høyden. De ble en fin runde, men dessverre så falt det to bommer i bakken i første fase og hun endte da på en 11. plass.

Det falt ned mange bommer i denne klassen, og det var bare en svensk ekvipasje som var feilfri i begge faser.

Tredjeplass

Fredag var høyden også 1,10 meter. Andrea red som nummer 2 og hadde en super feilfri runde. Det var stor jubel, og hun var klar for omhopping.

Det var fire ekvipasjer som fikk feilfritt i grunnomgangen, tre norske og en dansk rytter. Andrea var ut som nummer to. Det startet kjempefint og de red supert fram til nest siste hinder. Da ble hun litt for ivrig og ba Olivia hoppe et steg for tidlig og det falt ned en bom. Også i siste hinder gav hun og beskjed til Olivia om og ta av for tidlig. De landet i i hinderet, men kom seg gjennom. Andrea falt av hesten sin centimeteren etter mållinja. Resultatet ble åtte feil i omhoppingen. Det holdt til en super 3. plass.

- Andrea har klart resultater langt over våre forventninger, forteller en stolt mor, Kathrine Braathen.

Andrea og Olivia ble eneste norske ekvipasje med 2 plasseringen i Ponni grand prix NHF 2020!!! Det var en dansk rytter som og hadde 2 plasseringer gjennom stevnet.


En fantastisk opplevelse med minner for livet.