P-plass med handicap

Artikkelen er over 2 år gammel

En av Rjukans minst benyttede parkeringsplasser i sommer en parkeringsplassen for bevegelseshemmede utenfor Rjukanhuset. Årsaken er åpenbar. Få biler har så høy bakkeklaring.

DEL

BARE FOR SUV-KJØRENDE? RA følger med mest mulig observante kameraøyne å følge med på det som skjer i lokalsamfunnet, men av og til blir man vant til å se noe som blir liggende lenger enn det kanskje kan synes grunn til. Det er tilfellet med det gamle asfaltdekket som i sommer ble lagt på den ene parkeringsplassen for bevegelseshemmede ved Rjukanhuset der Storstulgaten møter Sam Eydesgate, heretter for enkelthet skyld kalt det allerede hyllelagte begrepet "handicap-plassen".

Tilfeldighetene spill
Det er stor glede over oppgraderingen av Rjukan sentrum, og også forståelse for at arbeidet er stort og krevende, men man kommer ikke over at det er litt rart at asfalt som andre steder blir fjernet på timen, noen steder kan bli liggende i ukevis. Hvor mange uker denne P-plassen nå har vært indisponibel for kjøretøy har vi ikke helt klart å finne fram i hukommelsen, men det er noen uker nå. Vi får med skam melde at Kinokaféen stengte for sesongen 12. september

Neppe planlagt
Uten å ta på seg de mest provokative brillene, så er det da også litt morsom at det nettopp er på handicap-plassen asfalten blir liggende. Helt sikkert ikke planlagt, men likefullt et av byens små pussigheter. Vi skjønner det er mye å tenke på i en lang bygate, men det er jo ikke uten en antagelse om at det kanskje er så mange involert at denne haugen er litt glemt på hjørnet.
Vi har forsøkt å få en kommentar fra involverte i NCC og statens vegvesen, men regner med at handicap-plassen igjen er ledig i god tid før snøen kommer til by'n!

RA følger med!
Uansett regner vi med at forklaringen på hvorfor akkurat denne plassen er opptatt, både er litt ubevisst og kanskje også litt glemt. Eller er det en test på hvor lenge det kan få bli liggende upåtalt? Med Corolla-plassen i i Håndverkergata, og denne handicap-plassen gir RA ialle fall melding om at vi følger med både på det som skjer, og det som ikke skjer.
Kanskje dette bildet tilogmed kan fungere som en liten påminnelse, selv om vi veit at "snøen dekker alle spor", som, det heter, når den først kommer.

Artikkeltags