Jørgen Sando og Bjørn Iversen, rjuknahydrantenes store forkjempere i "Brannkiosken på Rjukan" har laget hydrantkrim i påsken delta i vår hydrant-påskekrim-trim-konkurranse.

Som Rjukans svar på påskenøtt-Roald Øyen, riktig nok i full arbeidshabitt, har Bjørn Iversen stilt seg opp ved brannhydranten som står ved inngangen til Gunnar Sønsteby's Park, bedre kjent som Adminiparken med Kvikk-Lunsj og appelsiner, for å reklamere for før-påskens trim-krim.

- Det er trim med litt krim, eller krim med trim, ta det som du vil. Men altså; Etter flere forsvinninger av rjukanhydranter har innleid privatdetektiv Hr. E. Sco tatt oppdraget med å etterforske forsvinningene. Han har begynt arbeidet, og har markert med magnetiske små hydranter enkelte av de hydrantene han vil etterforske litt mer. Men Hr. E. Sco er litt glemsk, og kan ikke huske hvilke hydranter han merket med magnet-hydranter, sier Iversen, og viser fram et par slike kjøleskapsmagneter.Bare tirsdag og onsdag

- Vi håper at barn, gjerne i følge med en voksen eller to til å komme innom hos gullsmed Sando i åpningstida tirsdag eller onsdag denne uka for å få med et kart, Kvikk-Lunsj og appelsin som vi har vært så heldige å få sponset av lokal dagligvarebutikk, og se om du kan hjelpe privatdetektiven, oppfordrer Iversen.

- Vi kunne altså tenkt oss noen små detektiver, så mange som mulig, som kunne gå rundt i byen og hjelper til med å finne ut hvilke Rjukan-hydranter mellom Fabrikkbrua og hengebrua på Tangen, Knut Hauglands Bro som er merket med slike magnethydranter, og så ta bilde av dem, som man da viser hos Gullsmed Sando mandag og tirsdag.

- Hvor mange er det av dem da? Sju, fem, eller ni?

- Ja, det vil vi jo ikke si. Det må de som hjelper til finne ut av ved å ta bilde av dem.

- Ta med en tursekk

- Men du kan di det er mer enn 1?

- Mja, det kan vi si. Absolutt, det er mer enn én, ellers hadde ikke Hr. E. Sco glemt det, vettu...

- Men det er vel viktig at man ikke tar med seg disse magnetene?

- Ja, de skal bare tas bilde av, ellers så tukler man jo med bevis, og det er en alvorlig sak, som kjent!

- Ta gjerne med en liten tursekk, til å spise sjokolade underveis. Alle får med det på vei ut i løypa på tirsdag og onsdag, der får man også instruksjoner. Alle som deltar får en hydrant-pepperkakeform, og vi har fine premier til 1. - 3. plass, forteller Iversen.

- Og det er nok appelsiner og kvikk-lunsj til alle?

- Ja, det lover vi. Det skal ikke stå på provianten! men det er altså bare mellom 12 og 16 på tirsdag og onsdag denne uka!