Tidligere ordfører Øystein Dahle er død

ØYSTEIN DAHLE: Ordfører i Tinn fra 1987 til 1993.

ØYSTEIN DAHLE: Ordfører i Tinn fra 1987 til 1993. Foto:

Av

Øystein Dahle, tidligere ordfører i Tinn i seks år, døde fredag i en alder av 79 år.

DEL

Øystein Dahle gjorde et brakvalg som toppkandidat for Tverrpolitisk liste i 1987, da han han ble ordfører, og sørget samtidig for at Ap mistet ordførerkjedet i Tinn for første gang etter krigen.
Dahle var født 7. april 1940, var bankmann inntil han ble populær toppkandidat for Tverrpolitisk Liste (TPL), og ordfører fra 1. januar 1988. I valget i 1991 fikk TPL igjen stor oppslutning men gikk noen få prosent tilbake, men fikk fornyet tillit som gjorde at han i et politisk samarbeid fortsatte som ordfører i to år i en deling i et politisk samarbeid, der Olav Ulleren (SP) gikk på 1. januar 1994.

Aktet mann
Anne Lise Haugen som ble formannskapssekretær i 1987, noe hun var i hele hans tid som ordfører, forteller at han jobbet i Bøndenes bank, blant annet som banksjef i banken som seinere ble Telemarksbanken.
- En veldig klok og flink, og ikke minst en veldig hyggelig mann som gjorde en veldig god jobb som ordfører og satte igang det nye næringsapparatet, da det var kamp om Hydros tilstedeværelse på Rjukan, og startet en periode med store ambisjoner for Gaustaområdet. Det var da man begynte med hotelltomta, som man fant løsning på i 2000 da Berit Stormoen var blitt ordfører, sier Haugen.

Omstilling
Dahles tid som ordfører i Tinn var en tid med store omstillinger.
- Jeg var sammen med ham på Stortinget 10. mai 1988 i den sist konsesjonssaken, da var det snakk om å opprettholde 350 arbeidsplasser i Hydro. Der gjorde han en solid jobb, forteller Haugen.
Han begynte i Hydro etter at han gikk av som ordfører, og da bodde i Oslo men hadde hele tiden hus på Dale, som han og Reidun flyttet tilbake i da han gikk av som pensjonist, forteller Haugen.

Chartermedlem
Øystein Dahle ble rammet av slag for en ukes tid siden, og døde fredag 79 år gammel. Dahle var svært engasjert i lokalsamfunnet, og skrev blant annet brev til ministre, deriblant Bent Høie i sykehussaken.
Han var også aktiv i verdens største humanitære organisasjon Lions, der han var med å stifte Rjukan Lions Club i 1971, såkalt chartermedlem. Han er nylig hedret med Lions høyeste utmerkelse for sin humanitære innsats.
Dahle etterlater seg kona Reidun og barna Erlend og Ingvild, samt barnebarn.

Artikkeltags