Gå til sidens hovedinnhold

Premierebillettene til F9 er ute

Da er det endelig klart for den største filmpremieren siden koronapandemien startet for 15 måneder siden.

Det stilles enorme forventninger til at F9, eller Fast & Furious 9 skal kickstarte kinoverden for alvor etter korona.
Det er ingen tvil om at korona-pandemien har herjet hardt med verdenskinoer, og det er ikke bare Hollywood som har opplevd krisetider. Kinoer over hele verden har fått desimert billettsalget og livsgrunnlaget, men nå håper Hollywood at vi snart kan vende tilbake til mer normale tider.
Nå har kinosjef Robert Jenbergsen lagt ut billetter til tre forestillinger, fredag, lørdag og søndag, 25.-27. juni.
- Nå er det bare å gå inn og booke billetter. Vanligvis går bilfilm, og fast & Furious spesielt, bra på Rjukan, så det blir nok mange forestillinger med denne, men nå er i alle fall billettene til premieren og en matiné lørdag, pluss en ny forestilling søndag like etter St. Hans, sier Jenbergsen, som håper og tror at folk nå for alvor finner tilbake til kino. Det har vært en positiv tendens de siste ukene.

Utsatt i 14 måneder

Fast & Furious 9 ble usatt ifra sin premiere 24. april 2020, som følge av koronapandemien, og var den første virkelige storfilmen som fikk merke koronapandemien. En rekke filmer er blitt utsatt flere ganger, deriblant selvfølgelig James Bond 25, sok nå har satt en rekord. det er aldri gått så lenge mellom to Bond-filmer som mellom 24 og 25. I tillegg har vi sett filmer som den danske Rettferdighetens ryttere også bli utsatt atskillige ganger. Nå er premieredato 2. juli.
- Det har vært vanlig å forholde seg til. Jeg har satt opp trailere og tatt filmer av plakaten etter at billetter var lagt ut og også solgt, for så å måtte programmere på nytt. Jeg tror imidlertid at Fast & Furious 9 kommer til å gå som oppsatt.
I den siste traileren til F9 er selveste vin Diesel klar med et positivt budskap.
- Det har vært en stund. Veiene har vært litt tomme, og vi har gått igjennom et år som har vært vanskelig og som har testet oss. For i mer enn 100 år har vi pleid å møtes på kino for å bli underholdt, for å flykte, for å oppleve noe nytt. Og vi tror vi nå kan møtes igjen. It's good to be back! sier Vin Diesel.

Digger traileren

- Kjempeflott trailer. Den treffer en nerve. Det blir stort å få en ny Fast & Furoius-film på kino nå, sier kinosjef Robert Jenbergsen, som opplever at kinobesøket endelig går oppover igjen. Roald Dahls Heksene, Tove, Nobody, The Father, Wrath of Man er filmer som har vist at kinobesøket er på vei opp. Samtidig har Godzilla vs Kong tjent inn nærmere 500 millioner dollar på kino og strømming, som viser at film fortsatt kan gå godt under en pandemi. Men nå kommer den store testen. For Fast & Furious er en av verdens mest populære film-franchiser, helt der opp med James Bond og star Wars.