Hovin-sender nede for godt

LENGER TID PÅ FM: Radio Rjukan og alle andre lokalradioer som ikke befinner seg i de fire store byene får lov å fortsette å sende på FM ved siden av at alle får sende på DAB.

LENGER TID PÅ FM: Radio Rjukan og alle andre lokalradioer som ikke befinner seg i de fire store byene får lov å fortsette å sende på FM ved siden av at alle får sende på DAB.

Av

Deler av Hovin har mistet FM-signalene til Radio Rjukan på grunn av en strømfeil til Menkhus. Nå må lokalradioen finne nytt senderpunkt.

DEL

SENDERPROBLEM FOR RADIO RJUKANDet siste ukene har bingospillende hoværinger måttet ta bilen fatt, og kjørte et stykke for å kunne spille radiobingo. Det kan hende det må fortsette litt til. For det er nå klart at Radio Rjukans sender på FM 104,1 som sender fra Menkhus fellesbeite ikke vil komme opp igjen.
- Jeg veit ikke detaljene, men det er en kabelfeil opp til Menkhus, og siden det ikke er annet behov for strøm der lenger, må vi finne en annen lokasjon for senderen, sier ansvarlig redaktør Ole Jon Tveito.
Senderen står på Menkhus på Mælsåsen, men dekker Tinnsjøområdet i tillegg til FM 107,0. men det er stort sett deler av Hovin og Gvæven som nå overhodet ikke har signaler fra lokalradioen.

Vil ta tid
Litt krise er det, for radiobingoen har en Røver på 100.000,- om dagen, og den vil noen bingospillende i Hovin gjerne ha med seg.
- Vi beklager det på det sterkeste.,men det vil nok enda ta litt tid. FM 104,1 er en sender som strødekker deler av Hovin som ikke dekkes av andre frekvenser. men vi blir nødt til å flytte den til et annet sted som kan dekke området. Det tar tid både å finne stedet, gjøre avtaler, få tillatelse av Norsk kommunikasjonsmyndighet Nkom, få opp sender og mast, og få på plass utstyret. Det vil sannsynligvis ta flere uker ennå. men vi skal finne en løsning før sommeren, sier Tveito.

Også Gvepseborg
- Vi er igang med arbeidet etter påske, og det kan hende Vatnali er en aktuell lokasjon. Kanskje et sted som dekker Tinnsjøveien bedre, samtidig. Vi har uansett hatt mye problemer med Menkhus-sendepunktet lenge nå. Så det er greit å få tenkt nytt. Og samtidig vil vi da også jobbe med å få opp en sender på Gvepseborg, som vi gi bedre dekning mot Vest-Telemark og hyttefolket på fjellet, sier Tveito, som oppfordrer ivrige bingospillere i Hovin om å avtale besøk hos noen som tar inn signaler når det er bingo å onsdagskveldene.
Uansett er det fortsatt FM som gjelder først og fremst for Radio Rjukan, selv om det også er prøvesendinger på DAB+.

Artikkeltags