Rjukan Admini Hotel solgt

RJUKAN ADMINI HOTEL: Nå er hotellet etter det RA erfarer solgt til Pål Granlund.

RJUKAN ADMINI HOTEL: Nå er hotellet etter det RA erfarer solgt til Pål Granlund.

Artikkelen er over 1 år gammel

Glenn Edvardsen har solgt Rjukan Admini Hotel. Det har vært kamp mellom blant annet Gaustablikk Høyfjellshotell og Pål Granlund, og den nye eieren er etter det RA erfarer sistnevnte.

DEL

Rjukan Admini Hotell som er blitt kjent som Rjukans beste overnattingssted er etter en lengre prosess etter det RA erfarer solgt fra Glenn Edvardsen til Pål Granlund, i Norge best kjent som drivkraften i Den Norske Elvisklubben Flaming Star, og mannen som slo seg opp som millionær på videoutleie, filmdistribusjon og videokjeder på 80- og 90-tallet. Mange vil også kjenne Pål Granlund via hans artistbror Trod Granlund som en av Norges mest folkekjære popartister i flere tiår.
Det har vært kamp om å overta driften, og selv om Granlund selv ikke har turt å bekrefte at handelen, har Gaustablikk fredag kveld bekreftet at de nå er ute av driften ved Admini. I en kort mail forteller de RA:

Ønsker lykke til
"Gaustablikk, via sitt selskap Rjukan Admini Hotel AS, har drevet Rjukan Admini siden april 2016. Det har vært spennende år, hvor Rjukan Admini er satt på kartet som hotell og serveringssted. Fra 1. juli avslutter det Gaustablikk-eide selskapet, hotelldriften ved Admini. Dette skjer i forbindelse med et eierskifte av eiendommen. Gaustablikk var en av interessentene ved salget som til slutt endte med annen kjøper. Vi ønsker ny eier lykke til og er glade for at eiendommen har fått en engasjert huseier. Gaustablikk ser også frem til samarbeide med ny eier om den videre utviklingen av reiselivet i Tinn. Driften ved et sted på størrelse med Rjukan Admini, er til tider utfordrende og krevende, ikke minst økonomisk. Vi ønsker å rette en takk til våre gjester, samarbeidspartnere og ansatte som gjennom de siste årene har bidratt til etablering av helårsdriften ved Rjukan Admini Hotel. Med videre oppslutning lokalt og fortsatt økende interesse for Tinn og Rjukan som reisemål, har vi stor tro på at Rjukan Admini vil fortsette veksten i årene som kommer.

Kamp om eiendommen
RA har i lengre tid søkt å få bekreftet opplysningene om at hotellet som er et av de signifikante byggene i Rjukan - Notodden Industriarv på UNESCOs verdensarvliste var iferd med å skifte eier, både fra Glenn Edvardsen og Rjukan Admini Hotel AS, og også Pål Granlund, noe ingen har ønsket å bekrefte med bakgrunn i at det har vært uavklarte deler i handelen. Det har både dreid seg om endelig avtaleinngåelse og også at de har vært kamp om eiendommen. Etter det RA erfarer har Edvardsen, som har eid Admini i fire år, ikke vært sikker på hvem som burde overta eiendommen, og ønsket at den skulle gå til rilktig eier., og det har vært flere interessenter inne i bildet.
Etter Gaustablikks melding fredag kveld tyder dermed alt på at Pål Granlund har gått seirende ut av kampen om hotellet som er tatt opp i kjeden av de Historiske Hoteller i Norge. Rjukan Admini var tidligere Norsk Hydros staslige representasjonsbolig, og stedet Rjukan og Hydros grunnlegger Sam Eyde bodde når han var på Rjukan. Det er Gaustablikk Høyfjellshotell som har drevet stedet på oppdrag av Edvardsen.

Også Villaveien 2?
Det er også kjent at Granlund har vært interessert i å kjøpe opp den tilliggende eiendommen Villaveien 2, som består av en stor flott villa som er eid av Jarle Skårdal og Siw Hege Langeland. Dette er imidlertid ikke bekreftet, og heller ikke bekreftet som en del av det nå inngåtte salget av Admini. Det er heller ikke klart hva kjøpssummen er.
Allrerede 31. januar var saken oppe i lukket sak i formannskapet, da det var klart at Edvardsen var klar til å avhende bygget. Tinn kommune har hatt forkjøpsrett ved et salg, en forkjøpsrett de også hadde før salget til Edvardsen.
Da mente rådmann Rune Engehult at summen de ble tilbudt i sakspapirene, 8,4 millioner, var en betydelig sum og anbefalte formannskapet ikke å benytte forkjøpsretten. da ble det også bekreftet at Adminiparken ikke er med i salget, og det derfor ikke var nødvendig å sikre seg parken for offentligheten. Rådmannen anbefalte imidlertid formannskapet i sin innstilling om å be Edvardsen om å beholde bestemmelsen om kommunal forkjøpsrett ved videresalget, dersom det skulle bli solgt igjen seinere.

Mangemillionær på film
Pål Granlund er mangemillionær etter å ha slått seg opp på videobølgen som kom etter frislippet av videogramutleie i Norge, og ved videreformidling og distribusjon av film gjennom Star Media Entertainment, som fortsatt opererer i filmdistribusjonsmarkedet. I 2017 hadde selskapet en omsetning på over 20 millioner. I mars i år solgte Granlund imidlertid Star Media til det danske selskapet Mis. Label, ifølge Videomagasinet.
- Med det pensjonerte han seg fra film- og videobransjen som han har holdt på med i over 40 år, skriver Videomagasinet i artikkelen om salget. Nå kan det synes som om Granlund bruker pengene på å kjøpe seg inn i hotellbransjen. Han eier også selskapet Graceland AS 100% gjennom sitt heleide Granlund Holdning.
Granlund er også godt kjent med Rjukan via kona, Elisabeth Korsholm Granlund, som tidligere har bodd på Rjukan, og som også kan være en vesentlig årsak til interessen for det historiske hotellet.

Se mer om "Star Media solgt til danske Mis. Label"

Artikkeltags