Gå til sidens hovedinnhold

Rjukan-fotballen gjør comeback

Nesten 20 personer har sagt at de er interessert i å spille fotball, så Rjukan IL har meldt seg på igjen til årets senior-serie.

Det nærmest verker i korona-stive kropper etter å sparke fotball igjen, og 16. mars trår man til med den første senior-treningen i fotball siden koronapandemien startet.

– Det blir den første treninga, for det viser seg at det er interesse, så vi trår til med trening i korona-stil, forteller Joakim Barnevik.

Han bor i bygda men studerer i Kongsberg for tida, og er veldig ivrig på å komme i gang.

Det er Barnevik, Brede Styrvold og Tommy Styrvold som har tatt initiativet, mens Martin Petersen har sørget for å melde på laget i serie.

– Vi har hatt en runde, og det er cirka 17 eller 18 hittil som er gira på å bli med, og det er bare Rjukan og Miland. Jeg er eneste som bor i bygda, men det er mulig for flere interesserte å melde seg. Vi kan imidlertid ikke være flere enn 20 på trening ifølge koronareglene til Norges Fotballforbund, sier Barnevik.

Mye er uavklart

– Hvem skal trene laget?

– Det veit vi ikke ennå. Vi har jo ikke kunnet ha møte, men foreløpig er det vi som har dratt i gang som ser for oss å dra lasset, men du kan gjerne si vi er på utkikk etter treneren, sier Barnevik som gleder seg voldsomt til å få sparket litt ball igjen.

– Er det mange utrente eller rustne fotballspillere i Tinn nå etter et år med korona?

– Det veit jeg ikke, ler Barnevik og fortsetter:

– Jeg håper jo egentlig ikke det. Men det er mange av de som går idrett på Rjukan videregående som har meldt seg, så jeg tror det blir en fin blanding av unge og eldre. Foreløpig er det bare meg nedenfor Miland, men det er mulig å melde seg, og det er flere som nå maser om å komme i gang.

– Og dere tror på en seriesesong i år?

– Ja, vi må jo tro på det. Det gjenstår å se, men vi satser på det blir mulig å spille serie. Foreløpig veit vi lite, men vi er i alle fall påmeldt. Vi kan ikke ha helt vanlige fotballøvelser, men må trene i det vi kaller korona-stil, forteller Barnevik, som viser til NFFs koronaregelverk.

– Blir det godt å komme i gang?

– Oh, yes! Det tror jeg mange gleder seg til. Interesserte kan møte opp tirsdag 16. så drar vi i gang, sier Barnevik.