Under ungdomsmesterskapet i Trondheim slo Rjukan til for alvor med to medaljer i Jenter 17s spydkonkurranse.

Denne spydkonkurransen ble en spennende affære, hvor Malene allerede i første omgang satte ny personlig rekord med 39,23 meter.

Dette satte fjorårets mester Linnea Dahren fra Sortland under press og hun åpnet da også med to døde kast.

Malene fortsatte å kaste godt før Dahren i fjerde omgang fikk et kjempekast på 39,26 meter og tok over ledelsen med knappe 3 centimeter.

Presset lå igjen på Malene før den femte omgangen.

Nå viste Malene frem en enorm vinnervilje og banket inn et kast på 40,40 meter som er ny personlig rekord og gikk opp i ledelsen igjen.

Dette holdt til seier og Malene kunne hente hjem gullet i spydkonkurransen i J17.


- Veldig fornøyd

Det var en veldig fornøyd Norgesmester etter konkurransen.

– Dette var en fantastisk god følelse. Jeg har ikke satt personlig rekord på to og et halvt år men har fortsatt å trene målbevisst og godt. Og at det nå skulle stemme så bra når det virkelig gjelder er jeg superfornøyd med. At det også holdt til gull er en superbonus, sa en lykkelig spydkaster.

– Det er viktig å ha en langsiktig plan selv om det butter litt i perioder. Da får man betalt til slutt. Det var også så kjempegøy at Rjukan hadde to på pallen, strålende laginnsats, sier Malene Storøygard som har hatt pappa Tommy Storøygard.

- Endelig etter 3 sesonger løsnet det igjen og spydet gikk over 40 meter. Jeg vet at hun har jobbet veldig strukturert og målrettet i flere år for å kunne prestere, og det var flott å se at det lyktes. Jeg vet om mange som hadde gitt opp når man går 30 måneder uten å nærme seg personlig rekord, sier Tommy Storøygard som spydtrener i Rjukan IL.

Han er også trener for Ella Zcimarzceck, som debuterte i UM og hun har kun kastet i lokale stevner før dagens mesterskap.

Hun startet med å kaste spyd for bare to måneder siden og slet med å kaste 20 meter. Men med god målrettet trening gjennom sommeren har hun stadig forbedret seg, og det betalte seg virkelig i dag hvor hun satte ny pers med 34,33 meter i siste omgang, og sikret seg med det bronsemedaljen i sitt aller første mesterskap.

– Imponerende

– Dette var utrolig imponerende og Ella har stor kapasitet, så dette vil bli enda bedre i fremtiden, mener trener Tommy Storøygard.

Dette førte til at Rjukan kapret to av tre medaljer i denne konkurransen.

Ella var fra seg av glede etter å ha kastet til medalje i siste kast.

– Jeg føler en herlig lykke over å klare en medalje i denne tøffe øvelsen. Det er jeg meget godt fornøyd med. Det motiverer til å fortsette med spydkasting, sier Ella, som er mest kjent fra håndballbanen i Rjukan IL.

Rjukan ILs Matilde Flor Størvold deltok også i spydkonkurransen og hadde også et mål om å kaste seg inn i medaljekampen.

Dessverre så fikk ikke Matilde det helt til denne gangen men fikk opp 29,33 meter og fikk dermed likevel en fin 5. plass.

Hedda Samuelsen skulle også ha vært med, men var uheldig og skadet seg under oppvarmingen. Det førte til at hun måtte trekke seg fra konkurransen, og var veldig skuffet over dette.

– Dette har vært et flott mesterskap for Matilde og de andre Rjukan-utøverne, veldig moro, sier Tommy Storøygard.

– For oss trenere og ledere så var det flott å se at det fine spydmiljøet på Rjukan utvikler så gode kastere.