Glede over kjapp varme-fiks

VARMEJUBEL: Det er veldig bra for oss som liker å trene i sandhallen at Hydro og kommunen tar dette så seriøst og klarer å fikse det såpass raskt, sier Kjetil Fusche og Antonio Luraas Navarro.

VARMEJUBEL: Det er veldig bra for oss som liker å trene i sandhallen at Hydro og kommunen tar dette så seriøst og klarer å fikse det såpass raskt, sier Kjetil Fusche og Antonio Luraas Navarro.

Av

Varmen er tilbake i Saaheim Sandhall etter at Hydro Energi og Tinn kommune fikk igang to av de gamle varmeovnene, og brukerne er kjempefornøyde. - Det er veldig bra at de klarte å fikse det såpass raskt, sier Kjetil Fusche og Antonio Luraas Navarro.

DEL

SAAHEIM SANDHALLFrustrerte sandvolleyballspillere frøys tæra av seg i Saaheim Sandhall da temperaturen i sanda krøyp ned i seks varmegrader i forrige uke, da det ble konstatert varmegang i sikringskap. Men i løpet av tirsdag og onsdag har Tinn kommune og Hydro Energi funnet løsninger til stor glede for brukerne, som ønsker å takke de ukjente menneskene bak at husvarmen er tilbake.

Kjempefornøyde
- Veldig bra. Dette er vi veldig fornøyd med. Det er veldig bra for oss som liker å trene i sandhallen at Hydro og kommunen tar dette så seriøst og klarer å fikse det såpass raskt, sier Kjetil Fusche og Antonio Luraas Navarro. De to 17-åringene er elever ved idrettstilbudet Rjukan Idrett på Rjukan videregående skole, og er et team i sandvolleyball, og bruker hallen minst tre dager i uka.
- Det var noe helt annet å komme til sandhallen idag, sier Kjetil, som gleder seg over at det ble tatt affære raskt.

Ødelegger treningsgleden
- Det har egentlig ikke vært noe moro i det hele tatt når det ble så kaldt. Det tok gleden ved å trene. Det er jo ikke gøy å trene når man fryser, sier Kjetil, som riktignok ikke har blitt forkjøla av kalde føtter. Det har imidlertid Antonio.
- Jeg er blitt forkjøla, men kan jo ikke si at det garantert er på grunn av det, men når man blir kald på beina tar det lang tid å få varmen i kroppen, mener Antonio. Gutta er ivrige på å trene, og det er en 20-30 som vanker fast i sandhallen, men den siste tida har det blitt færre, samtidig som man ikke orker å trene så lenge. Temperaturen har falt i takt med temperaturen ute.

- Ingen garanti
Men det er ingen garanti for at varmen er fikset, snarere tvert imot. Anlegget er gammelt og kommunen sliter med budsjettet.
- Vi har fått på to ovner som har vært koblet ut, og må prøve å se at vi ikke får opp noen feil. Vi fikk opp temperaturen i 15-16 grader onsdag morgen. Men vi overvåker det som skjer framover, for vi har ingen garanti for at varmen ikke må slås av igjen. Anlegget er utdatert, og ovnene er så gamle at de kan være brannfarlige, sier Bent Andresen i Tinn kommune.
- Foreløpig ser det bra ut, men det må være klart at dette sannsynligvis ikke er noen varig løsning, sier Leif Ek i Hydro Energi.
- Vi har hatt en gjennomgang, og har fått opp varmen igjen, men det overvåkes nøye, sier Ek.
- Anlegget bruker også uforholdsmessig mye strøm, sier Bent Andresen i Tinn kommune. Han prøver å styre strømbruken i den store Saaheimhallen.

Også økonomisk spørsmål
- Jeg har prøvd å få en økonomisk styring på det, og har fått anlegget på timer i hele hallen, for å spare penger. Det er en plan på det, sier Andresen, som er glad for at det jobbes med å finne løsninger. Nå innkaller kultur til møte med teknisk, brann, Hydro, skolen og Tinn Idrettsråd for å diskutere mer fremtidsretta løsninger. Idrettsrådet har foreslått at de kan stå som søker i et prosjekt på å få byttet ut de utdaterte varmeapparatene med noe nytt og mer kostnadseffektivt, siden det ikke finnes penger i budsjettet til nytt opplegg. Avtalen mellom Hydro og kommunen innebærer at kommunen skal stå for strømforbruket i hallen mot at hele anlegget leies for en symbolsk krone. Saaheimhallen består av Saaheimhallen med klatrevegg, to squashbaner og Saaheim Sandhall, og brukes daglig av Rjukan videregående skole, Stiftelsen Rjukan Idrett og en rekke av Rjukans idrettslag.

Artikkeltags