Bikkjekaldt for sandvolleyspillerne

BER OM HJELP: Leder av RIL Volleyball Jan Erik Moen (f.v.), de to Rjukan Idrett-elevene Kjetil Fusche og Antonio Luraas Navarro, samt Sadegh Mohajer ber nå om at partene finner en løsning på stadige temperaturproblemer i Såheim Sandhall.

BER OM HJELP: Leder av RIL Volleyball Jan Erik Moen (f.v.), de to Rjukan Idrett-elevene Kjetil Fusche og Antonio Luraas Navarro, samt Sadegh Mohajer ber nå om at partene finner en løsning på stadige temperaturproblemer i Såheim Sandhall.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Rjukan ILs volleyballgruppe sliter med at det har vært helt nede i seks grader i Såheim Sandhall innenfor Saaheimhallen. Nå ber ivrige spillere innstendig om at det blir fikset på forholdene.

DEL

TEMPERATURSVIKT I SAAHEIM SANDHALLEtter at kuldegradene kom for alvor og kulda slo inn har det vist seg at Saaheim Sandhall ikke klare å holde temperaturen. Det er målt helt nede i seks varmegrader før helga, noe som oppfattes som bikkjekaldt for de som spiller barføtt og i shorts inne i den gamle industrihallen som har sandgulv. Hydro Energi som leier ut alle lokalene i Saaheimhallen til Tinn kommune forteller at de har problemer med gammelt anlegg.

Stor aktivitet
For de som ikke spiller sandvolleyball er det kanskje en godt bevart hemmelighet at Rjukan i 12 år har hatt en av bare seks sandhaller i Norge, og det er der sandvolleyballspillerne er når det ikke er forhold for å spille ute. Hallen som ligger innenfor squashbanene i Saaheimhallen ble åpnet 18. desember 2006, og har vært viktig for volleyballtilbudet på Rjukan Idrett og for RIL volleyball, og har vært populær på den årlige store sandvolleyballskolen. Volleyballgruppa har fra 2018 valgt å satse spesielt på sandvolleyball, fordi det er lettere å holde aktivitet i gang en lag med 11-12 spillere. Og interessen og aktiviteten har som følge av det eksplodert igjen i volleyballgruppa.

- Uholdbart
- Det er helt uholdbart, vi kan ikke spille i en så kald hall. Vi blir forkjøla og får skader, mener leder av RIL Volleyball Jan Erik Moen, som sammen med Kjetil Fusche, Antonio Luraas Navarro og Sadegh Mohajer ber Tinn Idrettsråd om en quick-fix på problemet.
- Kommunen sier de ikke kan kjøre på mer strøm enn de gjør nå fordi anlegget ikke fungerer, mens Hydro sier strømanlegget er utdatert, og at det går varmgang i sikringsskapet. Det er fortvila, og samtidig er det trist når vi har et så flott tilbud som man rett og slett ikke kan benytte under forsvarlige forhold, sier Moen.
Rjukan idrett-elevene Kjetil og Antonio er i hallen hele tida, men synes det ødelegger gleden å trene, i tillegg til at de blir forkjøla.
- Jeg håper noen kan fikse det. Det ødelegger veldig for alle oss som trener her når der er så kaldt, sier Kjetil.

Utdaterte varmeovner
Leif Ek i Hydro bekrefter problemet, og synes det er leit at man trøbler med temperaturen.
- Jeg har hatt hektisk telefonaktivitet med volleyballen og kommunen, men forholder meg til avtalen vi har med kommunen, men anlegget er gammelt. Vi har hatt folk til å gå over anlegget og får varmgang i det, noe som er potensielt brannfarlig, sier Ek, som beklager at de ikke har noen plan eller budsjett for å skifte ut noe.
Samtidig har Tinn kommune ikke satt av penger til å fornye varmeanlegget, heller ikke i langtidsbudsjettet. Det gamle anlegget er også svært lite kostnadseffektivt i en situasjon der kommuneøkonomien er presset, så å holde temperaturen oppe er et dilemma i seg selv.

Kanskje midlertidig løsning
- Vi har klart å få til noe midlertidig med to av de gamle ovnene, så det skal bli litt bedre, men problematikken er ikke over, og vi må ha det hele under oppsyn, sier Leif Ek.
- Vi har fått beskjed om at de har fått til noen ovner og prøver å følge med nå om det ikke oppstår noen feil. Men vi håper at vi har funnet en midlertidig løsning. Men anlegget er veldig gammelt, og egentlig helt utdatert og vi må prøve å finne løsninger for noe nytt. Men det kan ta tid, og vi vet ikke hvor vi skal ta penga fra, sier Bent Andresen som har ansvaret for tilsynet av hallene i Tinn kommunes tekniske avdeling.
Da RA var på besøk i hallen var temperaturen kommet opp i mellom åtte og ni grader, noe som tross alt var en lettelse for spillerne som er aktive nesten hver kveld om dagen.

Tar opp saken i møte
Tinn Idrettsråds leder Ole Jon Tveito er kjent med at temperatursvingningene i sandhallen har vært et tilbakevendende problem, og forstår at begeret nå renner over når det nærmer seg kuldegrader i hallen.
- Det er komplekst dette, fordi anlegget er steingammalt og fra tida da dette var en industrihall, men Tinn Idrettsråd har nå bedt partene om at det tas et møte om saken, sammen med en generelt felles møte om utleien av Såheimhallen, og der bekrefter kultursjefen at saken blir tatt opp, sier Tveito.
- Vi ba Hydro om byggestrøm der midlertidig, men er veldig glad for at de har fått i gang to av de gamle avslåtte og utkobla ovnene i en midlertidig ordning, men vi må få en mer varlig løsning på dette, og kanskje en mer energieffektiv løsning, sier Tveito, som om kort tid skal representere idretten i det årlige møtet med Hydro, videregående skole, kultur, brann og teknisk fra Tinn kommune om idrettsbruken av Saaheim-anleggene.

Artikkeltags