Får fart i medlemsregistreringa

RIL BYTTER SYSTEM: Rjukan IL og de fleste av Tinns 15 idrettslag vil etterhvert gå over til NIFs eget medlemsadministrasjonssystem. Torsdag holdt idrettskretsen kurs.

RIL BYTTER SYSTEM: Rjukan IL og de fleste av Tinns 15 idrettslag vil etterhvert gå over til NIFs eget medlemsadministrasjonssystem. Torsdag holdt idrettskretsen kurs.

Av

Det var stort oppmøte i Rjukan IL da det torsdag ble arranghert kurs i det nye medlemsadministrasjonssystemet til Norges Idrettsforbund. - Veldig bra og nyttig kurs. Nå er det bare å vente på årets regninger på mail, sier leder Einar Rist.

DEL

RIL-lederen var godt fornøyd med kurset som KlubbAdmin-ekspert Kristian Raflund fra Allianseidrettslanet IF Urædd, holdt på Rjukan videregående skole torsdag, i samarbeid med Tinn idrettsråd og Telemark idrettskrets. Nå er medlemssystemet blitt så godt, at RIL har besluttet å ta det i bruk for fullt.
Det nye i KlubbAdmin er at det er samkjørt med idrettenes lisenssystemer, folkeregisteret og har praktiske løsninger for alle typer medlemsskap og avgifter. På kurset var det også andre idrettslag i Tinn, etter at de ble invitert til å bli med.

Pålagt sentralregister
Rjukan IL har hatt flere systemer de siste årene, men er innen årets utgang er alle idrettslag i Norge pålagt et sentralt medlemsregister, og nå er idrettsforbundets tjeneste så god at det slår andre løsninger.
Nå vil medlemmer i RIL få regninger på mail, mens det også gjøre sen jobb med å få innhentet mailadresser som mangler. Medlemmer som står uten mailasdesse slettes herette av forbundet.
- Alle som er medlem kan gå inn og legge det inn selv via MinIdrett.no, eller man kan melde seg inn der, sa Raflund, som viser til at opplysningene nå kontrolleres mot folkeregisteret. Nå er det lettere å søke opp nye medlemmer og legge dem inn, også i ulike lag og treningsgrupper.

Regningene kommer!
På benkene satt ivrige styremedlemmer i idrettslag og RILs mange grupper, for å gjøre klar til medlemskapsutsendelse. Medlemmer i Rjukan IL må likevel beregne å få mer enn én regning.
- Vi må sende egen mail på medlemsskap, enten til hele familien eller hver medlem, og så kommer regning fra gruppene på treningsavgifter, sier Einar Rist. Betaling kan skje på en rekke måter.
RIL har en stor jobb med å få vasket hele medlemsregisteret, og ikke minst få på de som er ramlet utenom i skiftetmellom systemer, men oppfodrer til at folk skaffer seg beruyker på MinIdrett.no og melder seg inn i riktige grupper selv.
- Men ta gjerne konmtakt med meg eller med gruppa det gjelder, dersom du trenger hjelp, sier Rist.


Artikkeltags