Anbefaler Amundsen-filmen

SPENT FØR EKSKLUSIV FØRPREMIERE: Britt Eva Eggerud (f.v.), Ottar Lien og Gjertud Lien var spent på filmen, og kom fornøyde ut igjen to timer seinere.

SPENT FØR EKSKLUSIV FØRPREMIERE: Britt Eva Eggerud (f.v.), Ottar Lien og Gjertud Lien var spent på filmen, og kom fornøyde ut igjen to timer seinere.

Publikum som var invitert på eksklusiv førpremiere på Amundsen var imponert. - Kjempefin film. Anbefaler den, sier Ottar Lien. Tinn Energi-leder Andres Sætre forteller også at Amundsen var innom på en av sine treningsturer på Hardangervidda,

DEL

AMUNDSEN-FILMENEndel kunder av Tinn Energi Bredbånd og Get fikk i forrige uke en eksklusiv førpremiere på Amundsen-filmen siden Get er en av de større sponsorene i filmens finansiering. Det var bare Rjukan, Kristiansand og noen store kinoer Oslo som hadde spesielt inviterte.
Før filmen var blant andre Vidar Stang og Torgeir Miland spente på filmen.
- Det er veldig spennende. Jeg ser virkelig fram til å se denne, sier Stang, som spent ventet på å komme inn i salen, sammen med tidligere Tinn Energi-ansatte Torgeir Miland, som med dette fikk litt av belønninga for mange års jobb før pensjonsalderen.

Fiberkunder
- Det at Get kan sponse en slik film betyr vel at de har endel kunder de tjener på, ler Stang, som selv ikke var i tvil om å bli kunde av Get da Tinn Energi satte igang sitt bredbåndsprosjekt.
- Jeg synes det er morsomt. Jeg ledet det første kabelnettet her på Rjukan, men jeg bytta til Tinn Energi av rein patriotisme. Hadde ikke noe å klare på Canal Digital, men det var rein patriotisme. sier Stang som er glad for at tin nEnergi har tatt ansvar for fiberutbygging i Tinn..
- Vi ansatte var nok skeptiske da man skulle begynne med bredbånd, men jeg slutta før det ble for mye av det. Men ikke på grunn av det, ler Miand, som synes det er bra det lokale elverket følger med i tida.

Fornøyd publikum
Etter visningen var de meget fornøyde, både de og alle andre RA rakk og snakke med, ikke minmst daglig leder i Tinn Energi selv, Andresætre, som ble takket av kinogjesten for en flott opplevelse da de forlot salen.
- Jeg er veldig opptatt av den type film. Sanne hiostorier, norsk historie. Og Amundsen har på en måte vært et forbilde gjennmom oppveksten. Det er nesten dokumentaristsisk. Til tross for at det er dramatikk er det nok laga veldig nært virkeligeten. Filmen er innspilt på Island, i Tsjekkia og i Oslo, forteller Sætre.

Bestefar møtte Amundsen
- Ekstra morsomt er det jo at Amundsen hadde mange av sine treningsturer på Hardangervidda, de synes jeg er spesielt. Bestefar fortalte meg at Amundsen hadde vært innom gården på en av sine treningsturer. Det var veldig fascinerende, og gjorde at jeg leste meg opp på ham. Så han var litt av en helt i barndommen, og så synes jeg det er flott det er blitt en så fin film, og flott at det kommer så mange, sier Sætre, svært fornøyd over tilbakemeldingene fra de som nettopp har sett filmen.

- Helt klart imponert
- En god film. Jeg er helt klart imponert. En god historie, bra skildra og et godt opplegg. Det hele er løst bra dramaturgisk, sier Morten Jacobsen, som også har med sin far Oluf Jacobsen på førpremieren.
- Jeg har lest og sett dokumentarer om det. Litt fantasi var det kanskje noen steder, men Anbefaler-filmen anbefales uten tvil, sier Oluf.
Og det er omkvedet ellers.
- Kjempefin film. Anbelaler den. Jeg synes det er mer interessant når det er en sann historie. Vi anbefaler filmen på det varmeste, eller skal vi si det kaldeste? ler noen. Filmen foregår jo mye i polisen.

- Kjempefin film
- Kjempeflott film. Flotte effekter i en virkelig god film på alle plan. Virkelig bra, sier Ottar Lien, som liker å gå på kino rett som det er for å se god film.
- Dette er en godt fortalt historie med flotte effekter. Jeg anbefaler virkelig at folk går og ser den. Det er veldig spesielt med kappløpet om sydpolen med Scott og engelskmennenes reaksjon. Det var sterkt, og noe vi ikke har hørt spå mye om, så jeg anbefaler filmen for en historisk oppdatering, sier Lien.

Artikkeltags