Brightburn, Aladdin, Maria Stuart og Rutete Ninja

BRIGHTBURN: Elizabeth Banks er kvinnen som tar til seg et barn hun finner og tar ham til seg som sitt eget. Men hvor kommer han fra? Og har han kommet hit med gode hensikter?

BRIGHTBURN: Elizabeth Banks er kvinnen som tar til seg et barn hun finner og tar ham til seg som sitt eget. Men hvor kommer han fra? Og har han kommet hit med gode hensikter?

Artikkelen er over 1 år gammel

I beste fall er det en variert meny på Rjukan Kino i disse dager. her får du litt mer om filmene du ser på kino nå.

DEL

RJUKAN KINO Rjukan kino har en rykende fersk versjon av Aladdin på kino for familien, mens den blodige (!) Rutete Ninja laget av folka bak Terkel i Knipe er ikke for de minste. Kostymedramaet Mary Queen of Scots er å anbefale for de som liker historisk renkespill. Men sci-fi-grøsseren Brightburn er kanskje vel så interessabnt? Brightburn handler om et ektepar som får et lite barn dukkende opp på trappa. De tar foreldreansvaret og tar ham til seg som sitt eget. Men hvor kommer han fra? Og har han kommet hit med gode hensikter?

Rutete Ninja
Den danske animasjonsfilmen Rutete Ninja, laget av folka bak Terkel i Knipe, er en annerledes animasjonsfilm som absolutt ikke passer for de yngste. Filmen inneholder generøse mengder drap, action, hevn, forelskelse, fyll, fest, ydmykelse, mobbing, knark, banning og fremfor alt masse drøy humor. Herman Flesvig har hele 113 forskjellige stemmer i filmen som handler om Asgeir som går i 7. klasse, men er forelsket i uoppnåelige Jessica i 8. Hans forhold til stefaren Jørn og stebror Odin er mildt sagt anstrengt. Skolebølla Glenn fra spesialklassen plager ham. Men en dag kommer Onkel Stuart med en helt spesiell bursdagsgave til Asgeir. En sverdsvingende, rappkjeftet og frekk rutete Ninja-dukke som blir levende og terroriserer omgivelsene når de minst venter det.

Aladdin
Aladdin er en spennende og fargerik live-action versjon av Disneys animerte klassiker, en historie om den sjarmerende gategutten Aladdin, den modige og selvstendige prinsesse Jasmine, og flaskeånden Genie som kan være nøkkelen til deres framtid. Filmen vises både på originalspråket og i dubbet versjon. Sjekke dette før du bestemmer deg! Regien er ved Guy Ritchie, som bringer med seg sin velkjente teft for ekte og fartsfylt action, på veien mot den magiske porten til byen Agrabah. I rollene møter vi Will Smith som Genie, Mena Massoud som Aladdin, Naomi Scott som Jasmine og Marwan Kenzari som Jafar.

Maria Stuart
Søndag er det igjen klart for Mary Queen of Scots, som dreier seg om en av tidenes mest intense maktkamper mellom to sterke kvinneskikkelser på de britiske øyer. Et påkostet kostymedrama om Mary Stuart og Dronning Elizabeth I, med to av Hollywoods beste skuespillere, Saoirse Ronan og Margot Robbie i hovedrollene. Mary Stuart ble dronning av Frankrike i en alder av 16 år, men da hun ble enke kort tid senere vendte hun hjem igjen til Skottland, hvor hun hadde tilbrakt barndommen. Som eneste gjenlevende barn av James V, gjorde hun krav på den skotske tronen. Men hun siktet høyere enn det, og ble snart en trussel for sin slektning, Dronning Elizabeth I av England. Den historiske maktkampen, preget av konspirasjoner, begjær og tragedie, skildres i denne Oscar-nominerte filmen.

Artikkeltags