Fire spennende premierefilmer

ARCTIC: Mads Mikkelsen spiller rollen som forsker Øvergård som på oppdrag i den arktiske tundraen blir tvunget til å nødlande sitt fly i isødet.

ARCTIC: Mads Mikkelsen spiller rollen som forsker Øvergård som på oppdrag i den arktiske tundraen blir tvunget til å nødlande sitt fly i isødet.

Artikkelen er over 1 år gammel

Intet mindre enn fire premierer på kino i vinterkulda denne helga, med Oscar-favoritten om visepresidenten til George W. Bush, Mads Mikkelsen i i en historie om overlevelse i arktis, er helgas spennede kinomeny i tillegg til Rive-Rolf for familien og Pjusken og for barna.

DEL

HELGA PÅ RJUKAN KINOSøndag er det premiere på en av årets store Oscar-favoritter. Hele åtte nominasjoner er blitt Vice til del. Tittelen Vice henspiller på at Dick Cheney var visepresident, og at han var en ganske smart luring i måten han styrte politikken til George W. Bush. Filmen forteller om hvordan den ukjente byråkraten i Washington i det stille ble en av verdens mest innflytelsesrike menn. Som visepresident til George W. Bush endret han USA og verden på måter som vi fortsatt ser konsekvensene av idag.

Ugjenkjennelig Christian Bale
Men det ekstra interessante med denne filmen er at Christian Bale la på seg et betydelig antall kilo for å spille rollen som Cheney. Manusforfatter og regissør Adam McKay, som også sørget for en Oscar-nominasjon til Bale for hans rolle i The Big Short var klar på at han så ingen andre enn 44-årige Bale i rollen som 77-årige Cheney. Men de to, Bale og Cheney har faktisk bursdag akkurat den dagen dette skrives, 30. januar. Filmen, der Sam Rockwell også til forveksling også er ut som George Bush junior, er en skarp og humoristisk satire, og har fått fantastiske kritikker i USA.


Arktisk overlevelse
Helgas andre premiere starter fredag og er overlevelsesdramaet Arctic, fra den brasilianske regissøren Joe Pennas debutregi presenteres kinopublikum en utradisjonell overlevelsesthriller. Mads Mikkelsen spiller rollen som forsker Øvergård som på oppdrag i den Arktiske tundraen blir tvunget til å nødlande sitt fly i isødet. Med sitt primitive overlevelsesinstinkt, klarer han å få dagene og ukene til og gå ved å spise fisk dag etter dag. Når han endelig ser ut til å se redningen, går ting ikke som planlagt, og han må han bestemme seg om å forbli i en relativ sikkerhet i leiren, eller dra på en farlig ferd mot det ukjente sammen med en hardt skadet kvinne.

Islandsk animasjon
Så er det noe så sjeldent som en islandsk animasjonsfilm. Fredag starter den andre filmhistorien om Pjusken. Et vintereventyr er en film med seks års aldersgrense som handler om en liten sandlo, Pjusken, som ikke har rukket å lære seg å fly når familien hans trekker sørover for vinteren. Pjusken må overleve den arktiske vinteren, onde fiender og seg selv for å bli gjenforent med familien neste vår. Men han er ikke alene. Fra Islands sterkeste animasjonsskapere kommer en rørende historie fylt med eventyr for hele familien. Dette er historien om en ung sandlo som har problemer med å lære å fly og blir etterlatt når familien trekker til et varmere klima. Ved hjelp av venner er han i stand til å overleve i en verden full av farlige fiender, og blir til slutt feiret som en helt.

Rive-Rolf kræsjer nettet
Søndag er det klart for Rive-Rolf, som kommer med film nummer to, etter stor sukess med den første. Denne gangen kræsjer den klumsete videospillskurken Rive-Rolf og hans bråkmaker-venninne Vanilje von Sukkertopp hele internett. De setter alt på spill når de reiser ut i det verdensomspennende internettet på jakt etter en erstatningsdel, slik at Vaniljes spill skal overleve i arkaden. Animasjonsfilmen har fått gode kritikker, og passer for hele familien.

Artikkeltags