Glass er årets første storfilm

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er M. Night Shyamalans store prøve når filmen Glass har verdenspremiere fredag. Det stilles store forventninger til oppfølgeren til Split som også tar opp i seg suksessen Unbreakable.

DEL

VERDENSPREMIERE PÅ RJUKAN KINOForventningsmessig er det nå klart for årets første storfilm på kino. Regissør M. Night Shyamalan ble regnet som Hollywoods mest lovende nye regissør etter kanonsuksessen med Den sjette sansen og påfølgende Unbreakable fra år 2000, der Bruce Willis var empatisk sikkerhetsvakt som etterhvert avslørte superheltevner. Så gikk det nedover film for film, og regissøren ble en stående vits, før overraskelsen var stor med ny suksess med Split i 2016, der James McAvoy imponerte stort i 17 ulike roller i en schizofrent splittet personlighet.

Direkte oppfølger til Split
I Glass bringer Shyamalan sammen fortellingene sine to suksessfilmer Unbreakable og Split i denne helt nye thrilleren Glass. Bruce Willis returnerer fra Unbreakable i rollen som David Dunn, vi møter også igjen Samuel L. Jackson kjent i rollen som Elijah Price og under pseudonymet Mr. Glass. Fra Split returnerer James McAvoy i rollen som Kevin Wendell Crumb og hans mange forstyrrede identiteter. Casey Cooke som er den eneste som har overlevd et møte med Crumb-identiteten The Beast, spilles også denne gangen av Anya Taylor-Joy, så Glass fortsetter direkte der Split sluttet.

Starter fredag
Dunn fortsetter å forfølge Crumbs overmenneskelige identitet The Beast, i en serie av eskalerende møter. I skyggene lurer Price, som framstår som den som står bak, og kanskje sitter på hemmeligheten. Denne kulminasjonen av blockbusters er produsert av Blumhouse Production's Jason Blum og Shyamalan selv, som har pantsatt huset sitt i sin satsing på denne filmen. McAvoy ante ikke at Spilt var en oppfølger til Unbreakable, og Willis ble overrasket over det samme, men samtidig er det kommet fram at Shyamalan ikke har laget den oppfølgeren folk venter seg.

God mottakelse i Paris
Glass har som eneste sted hatt førpremiere i Paris, og de publikum har likt det de så. Foreløpig ligger filmen med 8,3 på imdb etter omlag 1000 stemmer. Kritikerne har vært litt mer lunkne, som de pleier.
Filmen får premiere på Rjukan kino fredag og det er foreløpig ikke programmert for de neste forestillingene, men den kommer garantert også til å gå utover i uka.

Artikkeltags