Inviterer på fredagsmatiné med kaker, kaffe og Tarantino!

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt and Al Pacino in Columbia Pictures “Once Upon a Time in Hollywood"

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt and Al Pacino in Columbia Pictures “Once Upon a Time in Hollywood" Foto:

Onece upon a time... in Hollywood heter Quentin Tarantinos nye mesterverk, og denne fredagen på Rjukan kino fredag klokka 12 sammen med gratis kaffe og kaker! Kinosjefen håper på godt besøk.

DEL

RJUKAN KINO"For dere som er frie og franke, er pensjonister eller har fri og kunne tenke dere en tur på kino og se årets store snakkis! Rjukan kino har Matiné idag klokka 12, skriver Rjukan Kino på facebbok. I samarbeid med Frivilligsentralen invitere Rjukan kino på gratis kaker, kaffe og Hollywood for 50 år siden i Qurntin Tarantino-filmen Once upon a time... in Hollywood.
- Dørene åpner klokka 11.30, og med Gratis kaffe og kake håper jeg mange tar turen, sier kinosjef Robert Jenbergsen. Tarantino-filmen har hatt svært godt besøk på Rjukan Kino, og kinosjefen mener enda flere burde få med xsweg denne!

Niende film
Det er mye snakk om Quentin Tarantino, men faktum er at Once upon a time... bare er Tarantinos niende film. Og den er allerede hans største suksess hittil, for USA-premieren for tre uker siden var hans beste hittil. På tre uker har den allerede spilt inn mer enn 850 millioner dollar, og nå står resten av verden for tur. Er de kinobesøkende fornøyde? Jada, karakteren 8,5 på imdb lover at filmen er inne blant tidenes 100 beste noensinne, men en kritikerscore på 85% og 84% på henholdsvis rottentomatoes og metacritics. Tarantino har gjort det igjen.
- Det er alltid stas å få Tarantino-film på plakaten. Det er en kinosjefs fest, og jeg håper på godt besøk, sier kinosjef Robert Jenbergsen.

Hollywood for 50 år siden
Men hva handler så dette eventyret om? Jo, vi er i 1969, der en ganske avdanket tv-skuespiller, spilt av Leonardo DiCaprio (i hans første film siden The revenant i 2015) og hans stuntmann (Brad Pitt) strever for å gjenoppnå berømmelse og suksess i filmindustrien i løpet av de siste årene av Hollywoods gullalder i Los Angeles. Da er Hollywood en by i endring. TV-stjernen Rick Dalton og hans stuntmann prøver å finne sin plass i en bransje de knapt kjenner igjen. Filmen, som har flere kjente Tarantino-trekk er likevel en annerledes Tarantino-film, og en gest til filmen og Hollywood, og byr på flere handlinger og en stor samling av kjente skuespillere i denne hyllesten til Hollywoods gullalder.

Mange storyer i én
Filmen er et skattkammer av påfunn, der noen også uvanlig nok for Tarantino har fått lov å improvisere. det gjelder f.eks. en scene der Dalton glemmer sine replikker. Du møter, foruten Pitt og DiCaprio i hovedrollene, enhver films drømmeradarpar, møter du Al Pacino, Kurt Russel, Margot Robbie, Bruce Dern, Emile Hirsh, Michael Madsen, Timothy Olyphant, Dakota Fanning, Austin Butler, Zoe Bell og nylig avdøde Luke Perry, i tillegg til en mengde andre kjente skuespillere. Quentin Tarantino gjør selv en aldri så liten cameo som regissør av reklamefilmen Red Apple. Filmen har premiere på Rjukan kino fredag, og er foreløpig i tillegg satt opp på søndag og onsdag.

Artikkeltags