IT - 27 år etter

PENNYWISE: Bill Skarsgård Pennywise er vel det som er umulig å glemm efra kapittel 1 av It. Nå er Chapter 2 her på kino fra fredag.

PENNYWISE: Bill Skarsgård Pennywise er vel det som er umulig å glemm efra kapittel 1 av It. Nå er Chapter 2 her på kino fra fredag.

Refilmatiseringen av Stephen Kings IT ble en mye større gigantsuksess på kino enn noen hadde forventet, og spilte inn seks milliarder kroner. Nå kommer kapittel to, med enorme forventninger. Det er gått 27 år, og problemet med klovner iog røde ballonger er tilbake i stakkars lille Derry by.

DEL

VERDENSPREMIERE RJUKAN KINOStephen Kings dobbeltfilm for TV, for det er det It egentlig var. To filmer som var helt ulike, bundet sammen av en skrekk-klovn og et oppgjør med den 27 år etter, når barna er blitt voksne, og klovner har aldri vært helt det samme siden. At det skulle bli en så stor gigantsuksess på kino, hadde iingen ventet, men det borger faktisk for at det kan bli en IT 3. Like it or not! Vel, nå skal det havne om oppgjøret nersten 3+ år etter. Trailerne har gitt oss tegninga. Klovne-marerittet er tilbake i Derry, og lokkemiddelet er ballonger. Røde ballonger - sansynligvis fra Kings side inspirert av barnemorderen i Fritz Langs mesterverk fra den tidlige lydfilmen "M - Eine Stadt sucht einen Mörder" i 1931.

Klovne-mareritt
Klovnemarerittet og ballongene er tilbake i Derry - og på Rjukan Kino, samtidig som den har verdenspremiere over store deler av verden, og kinosjefen har store forventninger.
- Jeg tror jo at dette vil gå knallgodt på kino. Og det er mulig vi vil komme med noen overraskelser underveis. Jeg sier ikke mer, sier Robert Jenbergsen.
Det er altså på tide for vennegjengen å hedre pakten som ble inngått for 27 år siden. Hvert 27. år blir den lille byen Derry hjemsøkt av ondskap. I "IT - Chapter Two" kommer karakterene - som har gått sine egne veier - tilbake som voksne, nesten tre tiår etter hendelsene i den første filmen. Her møter vi nå blant annet Jessica Chastain og James McAvoy i spissen for dem, og selvfølgelig er Bill Skarsgårds marerittaktige klovn Pennywise med.

Artikkeltags