Løvenes konge inntar kinoen både med original tale og i norsk versjon

NYE TEKNIKKER: Med bruk av nyvinninger i filmskaperteknikker kommer de sterkt verdsatte karakterene fra tegnefilmen til live på en helt ny måte.

NYE TEKNIKKER: Med bruk av nyvinninger i filmskaperteknikker kommer de sterkt verdsatte karakterene fra tegnefilmen til live på en helt ny måte.

Det som fort kan bli sommerens største film på kino, Løvenes konge, har premiere denne uka. Kinosjefen har tro på godt besøk.

DEL

STOR PREMIERE PÅ RJUKAN KINODet er satt opp dobbeltforestilling av Løvenes konge på onsdag, noe som olliderer med Sirkus Arnardo.
- Jeg var litt uheldig med den, jeg vistte ikke at det var dagen Sirkus Arnardo kommer til by'n, men jeg regner med at de som er interessert i sirkus får med seg filmen seinere i uka, sier kinosjef Robert Jenbergsen.
Han har foreløpig satt opp fem forestillinger med filmen som man regner med blir en av sommerens største på kino, og det er forhåndssolgt billetter til tre av dem. En av dem er snart utsolgt i forhold til forhåndssalg. Foreløpig er det godt med billetter til den tidligste forestillingen onsdag.
- Vær obs på at den vises dubbet til norsk tale i den tidlige forestillingen onsdag og søndag, mens de andre forestillingen er med orinaltale, sier kinosjefen, som understreker en rekke stjerneskuespillere låner stemmene sine til originalversjonen.

Tilnærmet live action
Nyoppdateringen av det som allerede er blitt en klassiker er det enorme forventninger til i kinomiljøet. Den nye er også fra Disney, og den nye “Løvenes Konge” er regissert av Jon Favreau, som tar oss med til den afrikanske savannen der en fremtidig konge blir født.
Mens den første var tegnefilm, er den nye dataanimert så godt at det synes som om det er live action med ekte levende dyr.
Det er gjort så godt fordi det er gjort dypstudier av hvordan dyrene beveger seg. Enorme mengder film er tatt opp for å dokumentere dyrenes bevegelser, slik at det blir så ekte som mulig i dataanimasjon. Med bruk av nyvinninger i filmskaperteknikker kommer de sterkt verdsatte karakterene fra tegnefilmen til live på en helt ny måte.

Historien
Simba forguder faren sin, Kong Mufasa, og aksepterer sin egne kongelige skjebne. Men ikke alle i kongeriket feirer den nye løveungens ankomst. Scar, Mufasas bror – og inntil nå arving av tronen,har egne planer.
Kampen om klippen fylles av svik, tragedie og drama, og fører til at Simba rømmer. Med hjelp fra nye venner må Simba finne seg selv og ta tilbake det som er hans.
Stjernecastet i denne filmen inkluderer Donald Glover som Simba, Beyoncé Knowles-Carter som Nala, James Earl som Mufasa, Chiwetel Ejiofor som Scar, Seth Rogen som Pumba og Billy Eichner som Timmon.

Artikkeltags