Noe for alle denne helga

HOTEL MUMBAI: - Jeg anbefaler virkelig denne. det e rblitt en helt eksepsjonell film, sier kinosjef Robert Jenbergsen, om filmen som handler om terrorangrepet på et luksushotell i 2008.

HOTEL MUMBAI: - Jeg anbefaler virkelig denne. det e rblitt en helt eksepsjonell film, sier kinosjef Robert Jenbergsen, om filmen som handler om terrorangrepet på et luksushotell i 2008.

Det er litt av en premierehelg på Rjukan Kino, når fire filmer vises for første gang. Og filmerne er virkelig noe for alle. Skjellsettende drama, monsterjaktaction, ungdomskjærlighet og en skikkelig familiefilm.

DEL

SKIKKELIG PREMIEREHELG PÅ RJUKAN KINODet er sjelden at rjukan kino har fire helt nye premierefilmer å tilby samme helg over et så stort spekter. Selveste godbiten er Hotel Mumbai er en dramatisering av da Indias flotteste luksushotell ble utsatt for terror i 2008. Det var en serie på ti terrorangrep i Mumbai begått av islamske terrorister i dagene 26.-29. november da 172 mennesker ble bekreftet drept og minst 370 skadet. Indiske sikkerhetsstyrker kjempet for å gjenvinne kontrollen.
- En helt spesiell film! En film som er så følelsenmessig sterkt at jeg måtte ut ogpuste etterpå, sier kinosjef Robert Jenbergsen. Han så filmen på kinosjefenes filmtreff i Oslo.

Hotel Mumbai
Blant terrorangrepene var det to angrep på luksushoteller. Dette er historien om angrepet på det berømte Taj Hotel. Blant hotellets modige medarbeidere møter vi kelneren som spilles av Dev Patel (Lion, Slumdog Millionaire) som risikerer livet sitt for å beskytte hotellets gjester. Mens hele verden ser på, blir et desperat par (Armie Hammer og Nazanin Boniadi) tvunget til å gjøre det utenkelige for å beskytte sitt nyfødte barn. Hotel Mumbai bringer seerne inn i selve angrepets episenter, og viser motet og viljestyrken til helt vanlige mennesker fra alle samfunnslag når de stilles overfor et nesten uvirkelig mareritt, og må klare å stå sammen når det virkelig behøves. Med sin gripende og realistiske fremstilling viser filmen menneskeligheten som klarte å overstråle tragedien i Mumbai.

Mysteriet Herr Link
En familiefilm av ypperste sort fra Studio Laika som står bak filmhits som Coraline og den hemmelige dør, Kubo og det magiske instrumentet, Bokstrollene og ParaNorman. Filmen handler om Sir Lionel Frost, som anser seg selv som regjerende verdensmester som etterforsker innenfor myter og monstre. Problemet er bare at hans kollegaer ikke anerkjenner hans fag. Frost må nå reise langt mot nord for å bevise eksistensen av et legendarisk vesen, og på denne måten vinne kollegaenes respekt. Vesenet? The missing link!

Ønskefilmen After
Fredag starter imidlertid det hele med Men In Black og ikke minst After, der kinosjefen har vært utsatt for et visst press fra publikum.
- After har vært sterkt ønsket, så nå håper jeg virkelig at folk møter opp. Nå er den her, sier Jenbergsen, og viser til fredagens premiere basert på boksuksessen med samme navn av Anna Todd. Tessa Young er en 18 år gammel student som lever et vanlig liv, har gode karakterer og en snill kjæreste. Fremtiden hennes er nøye planlagt, men når hun møter Hardin, en badboy med tatoveringer og piercinger, endres alt. Uvitende om Hardins mørke hemmelighet, faller Tessa for han og det blir starten på et turbulent forhold.

Men In Black: International
MIB har ekspandert byrået for å dekke hele verden, men det har også universets avskum! Det er gått 22 år siden den første MIB-suksessen om utenomjordisk avskum og de som kjemper for å bli kvitt dem, og syv år siden den siste. The Men in Black er tilbake og må takle sin største utenomjordiske utfordring hittil når en dobbeltagent infiltrerer rekkene deres. Den svært dekorerte Agent H (Chris Hemsworth) og hans nybegynner-kollega Agent M (Tessa Thompson) må ut på et globalt eventyr for å redde byrået – og til slutt verden.

Artikkeltags