Rambo er tilbake - og han er ikke helt god...

RABO ER TILBAKE: Den post-traumatiske hevneren John Rambo i Sylvester Stalles skikkelse er klar igjen - i den femte Rambo-filmen, Last Blood.

RABO ER TILBAKE: Den post-traumatiske hevneren John Rambo i Sylvester Stalles skikkelse er klar igjen - i den femte Rambo-filmen, Last Blood.

Det er en av filmverdenens største kultfigurer som er tilbake når Sylvester Stallone som Rambo gjør et aller siste kapittel i serien som den urettferdig behandlede soldaten som har posttraumatisake lidelser, og som ikke nøler med å ty til vold.

DEL

RJUKAN KINOSylvester Stallone tilbake som en av de største actionheltene gjennom tidene, John Rambo. Rambo konfronterer sin fortid, og må hente frem sine brutale kampferdigheter for å få sin hevn igjen. Den forrige Rambo-filmen fra 2008 var vel en ganske perfekt avslutning på hele serien. Den avsluttet med at John Rambo spaserte ned mot hjemgården i Arizona. Men nå får vi vite at faren er død, og at han overlot gården til en meksikansk familie som Rambo junior har adoptert som sin egen i løpet av det siste tiåret. Derfor føler han et stort ansvar for husets datter Gabrielle (Yvette Monreal) når hun forsvinner på en tur i Mexico. Han drar han straks over grensa for å finne henne. Og hva møter han der? Jo hensynsløse kriminelle som kidnapper unge kvinner til et liv i prostitusjon og som fortjener det som tilkommer dem.

Gammel, sliten og forstyrret
Rambo er fortsatt en brutal hevner, og der andre bruker maskingevær, er Rambo mester med feller, kviv samt pil og bue. Det starter med at Rambo igjen må være redningsmann. Filmen viser med all tydelighet at Rambo sliter med PTSD (posttraumatisk stress disorder) og tanken på alle de han ikke har greid å redde i de mange krigene han har deltatt i, og kanskje også alle han har tatt livet av seinere. Han går på tunge medisiner og bor i et mørkt tunnelsystem under bakken rundt husene på hjemgården. Han er enda mer mørk og pessimistisk nå enn noen gang tidligere, og i følge anmelderne har Brendan Galvins dyktige kameraarbeid ført til en studie hver fure i Stallones pregede ansikt med nærbilder som skaper inntrykk av at figuren har overlevd for mye til å noen gang kunne være helt normal.

Lavere "deathcount"
Ledsaget av en flott filmet trailer fremstår Rambo nå som en litt for gammel og sliten voldsmann som bare retter seg inn mot våre innerste hevninstinkter, ifølge P3 Filmpolitiet, som mener at det riktignok ligger en viss underholdningsverdi i å se ham drepe skurker, og gir filmen en middels karakter. Rambo-filmene har alltid vært voldsomme, selv om kun én person døde i "First Blood" i en ulykke, døde til gjengjeld 69 i «Rambo: First Blood Part II», noe som var nesten doblet til 132 i «Rambo III», med like stor prosentvis økning til hele 236 som ble drept i den svært voldelige «Rambo». Dødsraten faller visst nå i «Rambo: Last Blood», og det er på slutten det skjer for alvor. De fleste voldsentusiaster vil likevel få det de kommer på kino for. Filmen er i første omgang satt opp fredag, søndag og tirsdag.

Artikkeltags