Se årets gledesspreder av en film

GLEDESSPREDER: Den fantastiske reisen til fakiren som gjemte seg i et IKEA-skap. Det er navnet på filmen som vant årets gledesspreder på Den Norske Filmfestivalen i Haugesund.

GLEDESSPREDER: Den fantastiske reisen til fakiren som gjemte seg i et IKEA-skap. Det er navnet på filmen som vant årets gledesspreder på Den Norske Filmfestivalen i Haugesund.

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag kan du oppleve Den fantastiske reisen til fakiren som gjemte seg i et IKEA-skap. Det er navnet på filmen som vant årets gledesspreder på Den Norske Filmfestivalen i Haugesund.

DEL

RJUKAN KINO MANDAGDet er fortsatt mye revy i kinoen denne uka, men både mandag og tirsdag blir det kino.
Filmen med den lange og rare tittelen "Den fantastiske reisen til fakiren som gjemte seg i et IKEA-skap" vant Gledessprederprisen under Den Norske Filmfestivalen i Haugesund i august, og det medfører so oftest en hit på kino. I juryens begrunnelse for prisen heter det:
- Gjennom sin absurde fortellerstil og eksotiske ramme, settes menneskeverdet i sentrum og tar opp temaer som er viktigere og mer aktuelt enn noensinne. Filmen er uhøytidelig og fargerik og harselerer over vår ignoranse for fremmede kulturer, sa juryen..

Drømmen om IKEA
Aja har levd hele livet i Mumbai. Han opptrer på gatene, svindler turister og folk tror at han har spesielle magiske krefter. Når moren hans dør drar han til Paris for å finne sin far, med en falsk 100 euro-seddel i lomma. Det første målet er den svenske møbelbutikken IKEA, som han drømte om å besøke fra han var liten. Her han møter Marie, som han forelsker seg hodestups i. Aja opplever utrolige eventyr på sin reise rundt om i verden - opprinnelig i et IKEA-skap, deretter blant annet i en Louis Vuitton-koffert, i en varmluftsballong til Tripoli og i en flyktningleir i Libya. På veien treffer han mange og det opåstår vennskap.. Aja gir ikke opp håpet om å komme tilbake til Paris og bli gjenforent med sin elskede Marie.

Basert på kjent roman
Filmen er basert på den bestselgende boka ved samme navn av Romain Puértolas, som har tatt hele det boklesende Europa med storm. Vil du ha en morsom filmoplevelse utom det vanlige, kan et besøk på Rjukan kino mandag kveld være verdt turen.

Artikkeltags