Skrekk og mer Avengers som slo nesten alle kinorekorder i helga

THE CURSE OF LA LLORNA: En desillusjonert prest, Curandero, er Annas eneste håp om å finne barna og overleve den dødelige vreden fra gjenferdet La Llorona.

THE CURSE OF LA LLORNA: En desillusjonert prest, Curandero, er Annas eneste håp om å finne barna og overleve den dødelige vreden fra gjenferdet La Llorona.

Artikkelen er over 1 år gammel

Rjukan Kino har hatt meget godt besøk på Avengers: Endgame, men rekord ble det ikke. Men tirsdag er det også skrekkfilm på programmet.

DEL

RJUKAN KINO Vi snakker om tradisjonell skrekk og djevelutdrivelse i The Curse of La Llorona, som har toppet kinolistene i USA før Avengers Endgame gjorde slutt på det i helga. Når to barn forsvinner på mystisk vis begynner sosialarbeider og alenemor Anna å etterforske hendelsen, som trekker hennes egen familie inn i et skremmende og overnaturlig univers. En desillusjonert prest, Curandero, er deres eneste håp om å overleve den dødelige vreden fra gjenferdet La Llorona. Med sin okkulte praksis prøver han å gjøre slutt på forbannelsen til La Llorona en gang for alle.

Rekordfilmen Endgame
Det blir flere forestillinger med Avenger: Endgame. Den tre timer lange filmen som skal ende det 22 film lange kapittelet av Marvels superheltunivers del 1, slårt alle rekorder, og kan fort bli tidenes mestinntjenende film på kino. Den har i allwefall smashet alle rekorder i sin første helg opå kino, med 1,2 millioner dollar, som tilsvarer over 9 milliarder kroner. Filmen ligger an til å slå den 10 år gamle rekorden til Avatar. Den er på 2,7 milliarder dollar. Før den kommer så lang har filmen allerede satt 22 salgsrekorder på kino, og da er det ikke medregnet rekordåpninger i en rekke store kinoland som Kina, Storbritannia og USA.
I Norge var det ikke langt unna rekord, med 164.287, og under 1000 besløkende under den rekorden til norske Kon-Tiki med 165.222. Rjukan kino hadde bare én forestilling på filmen i helga, og bidro dermed til å redde Kon-Tikis norske rekord.
At filmen etter nesten 200.000 stemmer har utrolige 9,1 i karakter og er femte best likte film gjennom tidene er nærmest overveldende, der nesten 60% gir den 10/10 i karakter. Filmen har imidlertid ikke mer enn 77% fresh hos anmeldere på Rottentomatoes.com.

For barna
For barna er det Timmy og Monsterplaneten og Det Flyvende Teppe som gjelder. Sistnevnte har premiere onsdag og er tillatt for alle. Hodja bor i Pjort, en liten ørkenby i Bulgislav, sammen med sin mor og far og hans geiter Raya. Når Hodja plutselig får en mulighet, tar han det med begge hender. På et fantastisk flygende teppe, gitt til ham av den gamle El Faza, flyr Hodja, sammen med sin trofaste venn geiten Raya, mot solen, på oppdrag for å bringe tilbake El Fazas unge barnebarn.
I Timmy og Monsterplaneten møter vi selvfølgelig Timmy og hans foreldre, som er på en reise gjennom verdensrommet. En dag blir romskipet deres ødelagt når de kjører gjennom et asteroidefelt, og unge Timmy blir skilt fra foreldrene sine. Redningskapselen han har blitt plassert i lander på en helt ukjent planet. Ved hjelp av Bulk, en overlevelsesrobot, må han overleve alene på planeten helt til et redningsmannskap kommer.

Artikkeltags