Storfilmjul på kino

Artikkelen er over 1 år gammel

Fem storfilmer innenfor hver sin kategori utgjør julens filmmeny på Rjukan kino. Foruten storfilmen om Sonja Henie, kommer superhlten Aquaman, familiefilmen Mary Poppins, barnefilmen Troll og du rekker også den animerte Spider-Man på søndag.

DEL

JULEN PÅ RJUKAN KINORosinen i pølsa i romjula er en singalong-forestilling av det som må kalles årets store filmoverraskelse Bohemian Rhapsody, som settes opp som vorspiel i forkant av Rjukan Rockforums Romjulsrock. Queen-filmen har vært en kjempesuksess, og i singalong-versjon er det lov å synge og skråle så nmye man vil underveis.
- Da får de som har gått glipp av den en siste sjanse til å se den, sier kinosjef Robert Jenbergsen.
Filmen om Sonja Henies Hollywood-eventyr er omtalt i egen sak, så den henvises til der, men filmen har premiere 1. juledag, 25. desember, samme dag som mary Poppins venter tilbake.

Mary Poppins
Det er akkurat det den heter, den nye britiske filmen om Mary Poppins, som er en utrolig barnevakt. I "Mary Poppins vender tilbake" hentes magien og rikdommen fram fra PL Travers magiske bokunivers. En gang settes den også opp med engelsk originaltale, 1. nyttårsdag!
Filmen finner sted under depresjonen i London på 1930-tallet, 24 år etter hendelsene i den første filmen. Michael Banks jobber for samme finansinstitusjon som sin far og lever fortsatt på 17 Cherry Tree Lane med sine tre barn, Annabel, John og Georgie og deres husholderske Ellen. Jane Banks følger sin mors fotspor og jobber for arbeidernes rettigheter og gir en hjelpende hånd til Michaels familie. Når familien opplever et tap, returnerer Mary Poppins med sine magiske evner og med hjelp av Jack bringer de glede og leken tilbake til hjemmet i Cherry Tree Lane.

Norsk Troll-eventyr
Den unge trollprinsen Trym må forlate trolldalen Ervod for å redde sin far, Kong Grom, som er blitt forvandlet til stein og har mistet halen sin. For å klare dette får han bare to dager, eller så tar hans onde onkel, Grimmer, over makten i trolldalen. Trym og vennene hans, den tohodede Jutul og trolljenta Freia, legger ut på en farlig men eventyrlig reise i en magisk trolleverden for å hente Kongens hale, redde livet hans og gi trollriket tilbake til sin rettmessige Konge.

Aquaman
Med Jason Momoa i tittelrollen, er filmen om Aquaman - historien til Arthur Curry som er halvt menneske, og halvt havmann. Et actionfylt eventyr i den visuelt fantastisk undervannsverdenen, Atlantis, i de syv hav. Vi blir med på reisen gjennom hans liv - en spennende historie som ikke bare vil tvinge ham til å konfrontere hvem han egentlig er, men også om han er verdig tittelen han ble født til å være ... en konge.

Søndagsmatiné
Animasjonsfilm om tenåringen Miles Morales som får superkrefter, og oppdager et parallelt univers hvor det finnes mer enn bare én Spider-Man. Han må slå seg sammen med Peter Parker og de andre Spider-folkene for å bekjempe en trussel som også kan utslette hans egen verden. Banebrytende animasjonteknikk og et actionfylt og humoristisk manus, gjør dette til en annerledes Marvel-film som du ikke vil gå glipp av - du får en ny sjanse tidlig søndag.

Artikkeltags