Vill west med The Sisters Brothers

Charlie (Joaquin Phoenix) and Eli (John C. Reilly) Sisters are a brotherly pair of assassins-for-hire in Jacques Audiard's <em>The Sisters Brothers</em>.

Charlie (Joaquin Phoenix) and Eli (John C. Reilly) Sisters are a brotherly pair of assassins-for-hire in Jacques Audiard's <em>The Sisters Brothers</em>. Foto:

En sjelden westernfilm er helgas ene premiere på rjukan Kino. Historien om The Sisters Brothers tar deg tilbake til to notoriske drapsmenn i det villeste vesten i 1851 og vi befinner oss i det villeste vesten i en film som stakk av med selveste sølbvløven i filmfestivalen i Venezia.

DEL

RJUKAN KINODet er riktignok på søndag du kan se The Sisters Brothers på Rjukan kino første gang. det burde i nostalgiens navn kanskje vært fredag, for de ter vel ikke få som husker hvor populært westernfilm på fredagkvelden var på Verdensteateret Rjukan kino i en lang periode i 50- og 60-åra, ja godt inn på 70-tallet. Køene stod lange utenfor kinoen til Magnhild Lofthus, der Odd Bohlin styrte kinoutvalget. Da var western på kino tradisjon, og aller mest populært var det med John Wayne på plakaten.

Sølvløvevinner i Venezia
Utvalget av western film forsvant, men nå dukker det alltid opp sjangerfilm, og av og til også en western. Det er tilfelle når franske Jaques Audiard har funnet fram sjangeren. Regissøren står bak knallsterke filmer som Mitt hjertes tapte slag, The Prophet, Rust og bein, Deephan. Alle både kritikerbejublet og store kinosuksesser. Audiard stakk da også av med beste regi for The Sisters Brothers, Sølvløven i Venezia. Det er derfor en no-brainer for western-fans og fans av kvalitetsfilm dette. The Sisters Brothers er basert på Patrick Dewitts roman ved samme navn. Den er en spennende, morsom og rå westernfilm. I rollene briljerer John C. Riley, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal og Riz Ahmed. Musikken er laget av en av nåtidens største filmmusikkomponister Alexandre Desplat (stod bak musikken til kongens tale, Argo, The Queen og The Imitation game, pluss en vanvittig mengde god film.

Spennende, morsom og rå
Året er 1851 og vi befinner oss i det villeste vesten. Brødrene Eli og Charlie Sisters er to notoriske drapsmenn og nådeløse dusørjegere. Nå er de på jakt etter Hermann Kermit Warm, som etter sigende har funnet opp en genial måte å vaske fram gull. Han skylder en god slump penger og ønskes utlevert død eller levende. Her lurer døden rundt hver sving. Man skal tenke fort og trekke enda fortere. Brødrene Sisters er gode til begge deler. The Sisters Brothers er basert på Patrick Dewitts roman ved samme navn. Den er en spennende, morsom og rå westernfilm.

Artikkeltags