Romansuksess er også blitt filmsuksess

UT Å STJÆLE HESTER: Tobias Santelmann i rollen som hovedpersonens far når han minens det som skjedde i hans ungsom, og som siden har preget livet hans.

UT Å STJÆLE HESTER: Tobias Santelmann i rollen som hovedpersonens far når han minens det som skjedde i hans ungsom, og som siden har preget livet hans. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hans Petter Molands film basert på Per Pettersons bok Ut å stjæle hester har funnet sitt publikum, og passerer nå 100.000 solgte billetter på kino.

DEL

KINOSUKSESS
Onsdag er det ny mulighet til å se Ut å stjæle hester, som er den norske filmmesteren Hans Petter Molands filmatisering av Per Pettersons bok med samme navn. Filmen hadde svært godt besøk i sin føste visning på Rjukan kino, og nå er det en ny mulighet.

Kjempehit
Boka ble en kjempehit over store deler av den boklesende verden. mer enn 200.000 i Norge alene og i USA solgteromanen 350.000 eks, og sørget for Per Pettersons store gjennombrudd. Da Per Pettersons internasjonale bestselger kom 2003, toppet den bestselgerlistene i Norge, og deretter i en reke land, og har vunnet en rekke internasjonale litteraturpriser og er oversatt til over 50 språk.
Filmen var nk ikke ventet å nå et rekordstort publikum, men nå passerer filmen 100.000 solgte billetter på kino i Norge.

Sanselig film
Historien forteller om 67 år gamle Trond som har flyttet til en øde plass, for å komme vekk fra folk, men han oppdager at en nabo er en mann han kjente sommeren 1948. Den sommeren faren forberedte han på det store sviket mot moren, og den sommeren Trond ble voksen og forelsket seg i den samme kvinnen faren hadde falt for. Det var også sommetren for den store tradegien.
Hans Petter Moland har gjort mye for at den spesielle tonen fra boka er bevart. Det er en sanselig film, som er nydelig fotografert, samtidig gir den sterkt rom for at du kan tenke dine egne tanker. Filmen er full av 50-tallsnostalgi.

Artikkeltags