Kinosjefens månelanding

RYAN GOSLING: Neil Armstrong i First man spilles av Ryan Gosling, som har hovedrollen akkurat som han hadde i kanonsuksssen La-La-Land som Damien Chazelle også regisserte.

RYAN GOSLING: Neil Armstrong i First man spilles av Ryan Gosling, som har hovedrollen akkurat som han hadde i kanonsuksssen La-La-Land som Damien Chazelle også regisserte. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag er det premiere på First Man om den første mannen som satte fot på månen, Neil Armstrong spilt av Ryan Gosling. Samtidig er det krav om at Månelyst i Flåklypa må opp i nye ekstraforestillinger. Det måtte bli månelandsdag på Rjukan kino.

DEL

RJUKAN KINO FREDAG Det er snart 50 år siden månelandingen limte folk til TV-skjermene i 1969, og det er neppe tilfeldig at to av filmene på kino akkurat nå handler om å lande på månen.
- Det er jo et sammentreff, og da jeg skjønte det, så måtte jeg jo sørge for at det blir en månelandsingsdag på Rjukan kino, altså førstkommende fredag, sier kinosjef Robert Jenbergsen.

Byttet premieredag
Kinosjefen byttet om på de to store premierefilmene denne helga. Han hadde opprinnelig satt opp "A Star is Born" på fredag, og "First man" på søndag, og ekstravisning av populære "Månelyst i Flåklypa" tidligere på fredagen, men månetemaet kom han ikke forbi.
- Jeg byttet om, så nå har vi månelanding på fredag, sier Jenbergsen, som stadig opplever kreative forslag fra de andre på kulturkontoret. Noen vittige sjeler der mente at kinosjefen burde slå til som tidligere kinosjefer i markedsføringa og skape oppmerksomhet om dagen med å moone for avisa eller publikum den dagen.
- Hehe, nei det kan jeg love det ikke blir noe av. Men jeg måtte jo benytte meg av anledbningen med månelandstema denn efredagen. Mange har spurt om nye muligheter til å se Månelyst i Flåklypa, så den kommer først, og så blir det first man etterpå, sier Jenbergsen.

A Star is Born
Kinosjefen har også store forventninger til Bradley Cooper og Lady Gaga, som har et elektrisk samspill i refilmatiseringen av A star is Born.
- Jeg høre rdet er utrolige livescener i denne filmen, og kritikerne har var fra seg av begeistring. Jeg tror mange vil ha glede av den, som går fra søndag, sier Jenbergsen.
I "A Star is born" møter vi Bradley Cooper som spiller en erfaren musiker med navnet Jackson Maine. Han oppdager artisten Ally, spilt av Lady Gaga, og forelsker seg hodestups. Ally har nettopp gitt opp drømmen sin om å bli stor artist, helt til Jack fører henne tilbake til rampelyset. Men når karrieren til Ally tar av, så bryter den personlige siden av forholdet deres sammen. Filmen har fått kanonkritikker, og ligger i skrivende stund på utrolig 8,5 av 10 på imdb.com, hvilket betyr at den er inne blant tidenes 200 beste filmer.

First man
Fredag er det altså premiere på First man, der du kan oppleve Ryan Gosling som rom-pionéren, Neil Armstrong. Historien om astronauten Neil Armstrong og den legendariske romferden som førte til at han 20. juli 1969 ble første mann som satte sin fot på månen. Regi ved skaperen av Oscar-vinnerne La La Land og Whiplash, Damien Chazelle, og du møter også en rekk eandre kjente skuespillere i filmen, deriblant Claire Foy, Ethan Embry, Lukas Haas og Jason Clarke.

Månelyst i Flåklypa
Den passerer 300.000 solgte billetter i det den går inn i sin tredje helg på kino, filmen som avslutter Solan og Ludvig-trilogien. Det er med en spektakulær måneferd som tar Flåklypa-universet til nye høyder. Et nytt, internasjonalt månekappløp er i gang. Det norske bidraget ledes av den briljante oppfinneren Reodor Felgen, med Solan og Ludvig som modige astronauter. Her er det bare å bli med på måneferden! Kinosjefen utelukker ikke flere ekstraforestillinger, dersom mange kommer også nå. Men det et det som avgjør.


Artikkeltags