Åtte ulike filmer lager stor kinohelg

- KOM DEG PÅ KINO: - Nå kan det ikke være noen grunn til å ikke komme seg på kino i helga, mener kinosjef Robert Jenbergsen.

- KOM DEG PÅ KINO: - Nå kan det ikke være noen grunn til å ikke komme seg på kino i helga, mener kinosjef Robert Jenbergsen.

Ikke fått sett Joker? Vil du se førpremiere på Snekker Andersen eller den nye Terminator-filmen, og det til halv pris? Det er hele åtte filmer på programmet denne helga.

DEL

HALV PRIS PÅ DEN STORE KINODAGENDen er landsomfattende, den store kinodagen, som gir halv pris på all kinofilm, koblet med stunts, for denne dagen er kinoens festdag i Norge. Det er hele åtte filmer på programmet denne helga, ni hvis du regner med fredagens De dødes tjern.
- Jeg har forsøkt å finne et program som vil fenge flest mulig, og jeg håper på at folk kommer, og gjerne får med seg minst to filmer denne dagen. Jeg har satt opp Joker på kvelden. Filmen ligger fortsatt på kinotoppen i både USA og Norge, og folk liker den jo knallgodt, så nå blir det en ny mulighet, sier kinosjef Robert Jenbergsen, som likevel er mest opptatt av at han har fått to førpremierer.
- Ja, folk har allerede begynt bestille billetter. Det er den nye terminatorfilmen, og Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul. Jeg regner med det er stor interesse for dem, sier Jenbergsen.

Sabeltann, løvekonge og Snekker Andersen
- Men det hele begynner på formiddagen med storsuksessen Kaptein Sabeltann og den magiske diamant, som er sett av 220.000 på kino i Norge så langt. Den er kjempepopulær blant barna, og jeg tipper noen gjerne også vil se den igjen. Deretter er det en av årets mest besøkte filmer, Løvenes konge. Jeg veit at det er noen som ikke fikk sett den, og har spurt om flere forestillinger. Vi viser den i norsk versjon. Og så er det altså Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul. Den har allerede vært veldig etterspurt og der har folk allerede begynt å forhåndskjøpe billetter. det er nok lurt å kjøpe på forhånd til den filmen, sier Jenbergsen.

Familen Addams og Terminator

Så er det klart for Familen Addams, som er ny premierefilm denne helga. Den passer for alle, og er en animasjonsfilm om den søte men litt spesielle familien vi husker fra 1991-filmen med Johnny Depp.
- Det er så godt som ingen barn som kjenner den, men nå får de stifte bekjentskap med Addams-familien. Jeg tror den også kan glede gamle fans, akkurat som terminatorfilmen vi har fått førpremiere på, sier Jenbergsen.
I Terminator: Dark Fate gjør Sarah Connor comeback. Og Arnold Schwarzenegger er også med! Det borger for ny kamp og action fra øverste skuffe.

Joker-suksess
Så avsluttes kinodagen med halvpris-billetter med Joker.
- Folk elsker den filmen, og den ligger på 14. plass på imdb over tidenes beste filmer, så den har så absolutt potensial for flere tinndøl-besøk, sier kinosjefen. Filmen nærmer seg 400.000 solgte kinobilletter i Norge, og den topper fortsatt kinolistene i både USA og Norge fire uker etter premieren. Sist uke var det nesten 40.000 for å se den på kino i Norge.
- Nå får du i tillegg muligheten til halv pris! Nå håper jeg på storinnrykk hele helga, mener Jenbergsen.

Artikkeltags