Barn, Quick og Sabeltann

QUICK: SVT-journalisten Hannes Råstam (spilles av Jonas Karlsson) fester tvilen om hvorfor det ikke finnes noen tekniske bevis mot Thomas Quick (David Dencik).

QUICK: SVT-journalisten Hannes Råstam (spilles av Jonas Karlsson) fester tvilen om hvorfor det ikke finnes noen tekniske bevis mot Thomas Quick (David Dencik). Foto:

Av

Dete er hele tre premierer på kino også denne uka, og det er spennende film det er snakk om. Den svenske filmen med norsk manus om Thomas Quick, den bejubelde nye norske filmen Barn og en ny animasjonsfilm med Kaptein Sabeltann.

DEL

Den svenske skandalen rundt Sture Bergwall, "bedre" kjent som Thomas Quick, bør kunne bli god film. Nå kan du se den på kino i regi av Mikael Håfstrøm, etter manus av norske Erlend Loe. Filmen "Quick" er historien om en lystløgner som blir siktet for svært mange barnedrap, og som seinere trekker tilbake samtlige tilståelser.

Quick tilstod flere norske mord
Gjennom seks rettsaker ble Quick (som spilles av David Dencik) dømt for åtte mord som han hadde tilstått, blant annet på tre norske jenter, Trine Jensen i 1981, Gry Storvik i 1985 og Therese Johannessen i 1988. SVT-journalisten Hannes Råstam (spilles av Jonas Karlsson) fester tvilen om hvorfor det ikke finnes noen tekniske bevis og samtalene på rettspsykiatisk klinikk fører til at alle tilståelser trekkes tilbake. Journalisten får med seg en SVT-kollega, men de gjør dette bak redaktørens rygg.

Barn
"Barn" skildrer de dramatiske etterdønningene av en ulykke på en barneskole i utkanten av Oslo. Det er friminutt og Lykke, den 13 år gamle datteren til en profilert Arbeiderparti-politiker, skader klassekameraten Jamie, sønnen av en framtredende Frp-politiker. Ryktene om hva som egentlig har skjedd begynner å gå. Var det bare uskyldig lek? Liv, rektor på skolen og hemmelig kjæreste med Jamies far, må finne styrken til å konfrontere lokalsamfunnet og til å takle sine egne motstridende følelser. "Barn" er et varmt, gripende, humoristisk og skarpt observert drama fra Dag Johan Haugerud, regissøren av den kritikerroste "Som du ser meg", og kommer rett fra filmfestivalen i Venezia, der den fikk terningkast 6 i Aftenposten og en rekke andre steder.

Kaptein Sabeltann
Animasjonshuset Qvisten har fått med seg noen av verdens beste karaktertegnere og animatører på laget, og det blir spennende film for familiere med små sjørøvere. Pinky slått seg til ro i Kjuttaviga og lever bekymringsløse dager, mens Sunniva kjeder seg og drømmer om eventyr. Eventyret kommer fra uventet hold når Kaptein Sabeltann og hans mest betrodde menn plutselig dukker opp. Snart befinner Pinky og Sunniva seg om bord på Den Sorte Dame i et kappløp for å finne den magiske diamant.

Artikkeltags