Barnespenning med Detektivybyrå Nr. 2 - Operasjon Mumie

OPERASJON MUMIE-SPENNING: Det er en favoritt fra barne-TV, og er litt som Sherlock Holmes-junior, og nå handler det om mumier.

OPERASJON MUMIE-SPENNING: Det er en favoritt fra barne-TV, og er litt som Sherlock Holmes-junior, og nå handler det om mumier.

Så var det klart for film nr. 2 i barnebvokserien til Jørn Lier Host. Detektivbyrå Nr. 2 heter Operasjon mumie.

DEL

RJUKAN KINODet ble suksess da Jørn Lier Horsts Detektivbår Nr. 1-boka Operasjon Mørkemann kom på kino i fjor, og nå er film nummer to klar. Det er spenning for de over seks år dette, og blir gull som alt annet som telemarkingen og den tidligere politimannen fra Bamble tar i. Det er en favoritt fra barne-TV, og er litt som Sherlock Holmes-junior, hvis det skal dras inn i en forteller-tradisjon.

Operasjon Mumie er altså oppfølgeren til Operasjon Mørkemann. Så hva derier det seg om nå?
jo, når det kommer en mumieutstilling til Elvestad, skjer en rekke uforklarlige ulykker blant de ansatte ved museet. Det ryktes at museet er rammet av farao Tutankhamons forbannelse. Er virkelig den gamle myten årsaken til de mystiske ulykkene eller finnes det en annen forklaring? Barnedetektivene Tiril og Oliver og sporhunden Åtto er på saken, og da er det dukket for detektiveri og spenning.
Filmen går første gang på Rjukan kino fredag.

Artikkeltags