Dramatiske følger av et barns handlinger

MESTERLIG: Barn er et mesterlig drama fra kritikerroste Dag Johan Haugerud, og skildrer hva som skjer når ulykken er ute i skolegården.

MESTERLIG: Barn er et mesterlig drama fra kritikerroste Dag Johan Haugerud, og skildrer hva som skjer når ulykken er ute i skolegården.

Av

Barn er et varmt, gripende, humoristisk og skarpt observert – et mesterlig drama fra kritikerroste Dag Johan Haugerud, og skildrer hva som skjer når ulykken er ute i skolegården.

DEL

"Barn" skildrer de dramatiske etterdønningene av en ulykke på en barneskole i utkanten av Oslo. Det er friminutt og Lykke, den 13 år gamle datteren til en profilert Arbeiderparti-politiker, skader klassekameraten Jamie, sønnen av en framtredende Frp-politiker. Ryktene om hva som egentlig har skjedd begynner å gå. Var det bare uskyldig lek? Liv, rektor på skolen og hemmelig kjæreste med Jamies far, må finne styrken til å konfrontere lokalsamfunnet og til å takle sine egne motstridende følelser.

Et kinderegg av en film
"Barn" er et varmt, gripende, humoristisk og skarpt observert drama fra Dag Johan Haugerud, regissøren av den kritikerroste "Som du ser meg", og kommer rett fra filmfestivalen i Venezia, der den fikk terningkast 6 i Aftenposten og en rekke andre steder. I filmen møter vi et stjernelag av norske skuespillere, med Henriette Steenstrup, Jan Gunnar Røise, Thorbjørn Harr, Andrea Bræin Hovig, Hans Olav Brenner og Anne Marit Jacobsen i spissen. Filmen handler om hva barn betyr for samfunnet i dag: Hva det vil si å ha, og å være barn. Og i forlengelsen av det - hva det vil si å være voksen.

Tilbud til skolene
Kinosjef Robert Jenbergsen har sendt ut tilbud til de ansatte skolene i Tinn på filmen, som settes opp første gang mandag. Det er foreløpig ike klart når neste visning evt. er.

De norske kritikerne mener:
★★★★★★ «Praktfull – Haugerud er en enestående filmskaper» Ingrid Åbergsjord, Aftenposten.
★★★★★★ «Barn er en triumf – fineste siden Oslo 31. august» Benjamin Yazdan, Klassekampen.
★★★★★★ «Et mesterverk – en av tiårets beste norske filmer»» Einar Aarvig, P6 Rock.
★★★★★★ «Smerte, sårhet og glede – akkurat som livet jo er» Ørjan Nilsson, Bergensavisen.
★★★★★ «En film som blir med deg hjem fra kinoen!» Birger Vestmo, NRK.
★★★★★ «Sjelden å se i norsk film!» Inger Bentzrud, Dagbladet.
★★★★★ «Nøktern, varm og sylskarp – med Barn viser Haugerud at han er en av Norges mest spennende og særegne filmskapere» Mode Steinkjer, Dagsavisen.
★★★★★ «Utvilsomt årets beste norske film –skuespillerne gjør noen av sine beste filmroller» Terje Eidsvåg, Adresseavisen.
★★★★★ «Et kinderegg av en film – veldig morsom, dypt alvorlig og uhyre aktuell» Britt Sørensen, Bergens tidende.
★★★★★ «Sterk og modig filmjuvel» Elisabeth Bie, Stavanger Aftenblad.

Artikkeltags