Historien om Thomas Quick er blitt film

QUICK: SVT-journalisten Hannes Råstam (spilles av Jonas Karlsson) fester tvilen om hvorfor det ikke finnes noen tekniske bevis mot Thomas Quick (David Dencik).

QUICK: SVT-journalisten Hannes Råstam (spilles av Jonas Karlsson) fester tvilen om hvorfor det ikke finnes noen tekniske bevis mot Thomas Quick (David Dencik). Foto:

Svenske krimskandaler er det blitt mange av, og en av de største er saken Thomas Quick, som også hevdet han stod bak flere uoppklarte drap i Norge, blant annet Therese-saken i Drammen. Nå er historien blitt kinofilm.

DEL

RJUKAN KINODen svenske skandalen rundt Sture Bergwall, "bedre" kjent som Thomas Quick, bør kunne bli god film. Nå kan du se den på kino i regi av Mikael Håfstrøm, kjent fra Hollywood-filmer som "Avsporing", "1408" og "Escape Plan", og etter manus av norske Erlend Loe, som her ikke har med seg sin lune humor. Filmen "Quick", som vises på Rjukan kino fra søndag tar på seg oppgaven om å fortelle historie om hvordan det kunne gå så galt. For dette er historien om en lystløgner som blir siktet for svært mange barnedrap, og som seinere trekker tilbake samtlige tilståelser.

Flere norske mord
Gjennom seks rettsaker ble Quick (som spilles av David Dencik) dømt for åtte mord som han hadde tilstått, blant annet på tre norske jenter, Trine Jensen i 1981, Gry Storvik i 1985 og Therese Johannessen i 1988. SVT-journalisten Hannes Råstam (spilles av Jonas Karlsson) fester tvilen om hvorfor det ikke finnes noen tekniske bevis og samtalene på rettspsykiatisk klinikk fører til at alle tilståelser trekkes tilbake. Journalisten får med seg en SVT-kollega, men de gjør dette bak redaktørens rygg.

Gir økt kunnskap
Mange vet hvordan Quick-saken utviklet seg, så filmen har ingen store overraskelsesmomenter for de som kjenner omstendighetene godt, men for uinnvidde er dette både spennende og medrivende ifølge anmeldere. Filmen gir økt kunnskap om hva som skjedde, hvorfor og hvilke åpenbare feil som ble begått.

Artikkeltags