Mer Joker etter godt besøk

JOKER: Det er store forventninger til verdenspremieren på Joker, med Joaquin Phoenix i rollen som den storgale Arthur Fleck, kjent fra en rekke filmer i Batman-universet.

JOKER: Det er store forventninger til verdenspremieren på Joker, med Joaquin Phoenix i rollen som den storgale Arthur Fleck, kjent fra en rekke filmer i Batman-universet. Foto:

Folk vil se Joaquin Phoenix i rollen som Joker. Filmen gikk rett inn på kinotoppen, og nå blir det flere forestillinger på Rjukan kino

DEL

RJUKAN KINO- Det var vært hyggelig godt besøk på Joker, men ikke alle får det de cventer. Noenm tror jo det er en Marvel-film, mens de får et psykologisk drama, sier kinosjef Robert Jenbergsen, så fornøyd med besløket at der blir flere forestillinger.
- Ja, først og fremst på onsdag, men det kan bli mer. Det er jo hyggelig når folk valser inn på kino, sier Jenbergsen, som forteller om gode tilbakemeldinger.
- Folk liker filmen, også de som blir overrasket over at den er annerledes enn de hadde trodd, sier kinosjefen.

5 milliarder i billettinntekter
DC Comics-figuren Joker trekker folk til kino over hele verden. Etter 10 dager på kino har filmen brakt inn 543 millioner dollar på versdensbasis (5 milliarder kroner!) , og 221.000 har sett den på kino i Norge. I løpet av verdenspremierehelgen hadde filmen allerede tjent inn 234 millioner dollar, som tilsvarer 2,2 milliarder kroner, og det etter at filmen har et budsjett på relativt beskjedne 55 millioner dollar (520 millioner kroner). Åpningen på 96,2 millioner dollar i USA er ny oktober-rekord for en film, og er tidenes fjerde beste åpning for en såkalt R-rated film (17 års aldergrense, med foresattfølge). Også i Norge åpnet Joker på førsteplass, der over 92.000 løste billett for å se filmen på kino i Norge i helgen, noe som er en svært god åpning for en utenlansk film, og også forestillingene på Rjukan kino var godt besøkt.

Gode kritikker
Premierefolket ga fiklmen en B+ i CinamaScore, mens de under 35 ga den A-. Filmen har fått en score på hele 9,0 på imdb når 142.000 har stemt, og en kritiker-score på 69% on RottenTomatoes, og riktignok bare 58% på MetaCritic som begge tar for seg gjwennomsnittlige kritiker-meninger. Filmen var en av dem det var stilt størst forventninger til i år, noe som ble forsterket av at filmen vant gulløven under filmfestivalen i Venezia. Og filmen ser altså ut til å innfri.
Neste forestilling på Rjukan kino er onsdag kveld.

Artikkeltags