Nektet å kjempe for nazistene

A HIDDEN LIFE: Den sanne historein om Franz Jägerstätter som nektet å kjempe for nazistene under 2. verdenskrig er en sterk film.

A HIDDEN LIFE: Den sanne historein om Franz Jägerstätter som nektet å kjempe for nazistene under 2. verdenskrig er en sterk film.

Søndag kan du se den nye filmen til mesteren Terence Malick, regissøren som står bak en av tidens krigsfilmer Den tynne røde linjen har igjen gjort et krigsepos. Er det et nytt mesterverk?

DEL

PREMIERE PÅ RJUKAN KINO SØNDAG A Hidden Life er en sann historie om den østerrikske bonden Franz Jägerstätter som nektet å kjempe for nazistene under 2. verdenskrig. Adolf Hitler, som selv var østerriker, sørget raskt for å innlemme Østerrike i det nye tyske riket da han kom tl makten for alvor i Tyskland. Etter at krigen var igang innebar det at alle unge menn måtte ut i krig for det tredje riket. En ting var at tyske soldater ble tvunget i krig, en annen ting var at ikke alle ønsket å gå i krig for nazistenes idéer. Når Franz blir møtt med trusselen om henrettelse for forræderi, er det hans urokkelige tro og hans kjærlighet til kone og barn som holder hans ånd i live.

Filmkunst
Den tre ganger Oscar-nominerte amerikanske regissøren Terence Malick ble genierklert av The Thin Red Line, som av mange holdes som en av tidenes beste krigsfilmer. Malick står også bak Tree of life, Badlands og Days of Heaven. Den nye filmen hadde verdenspremiere i den prestisjetunge hovedkonkurransen til filmfestivalen i Cannes og fikk strålende mottagelse fra den internasjonale pressen. Filmen, varer nesten 3 timer, har premiere søndag kveld, og skal være en svært vakker men også sterk film ifølge anmelderne som jevnt over triller 5'er på terningen.

Artikkeltags