Norsk Disney-regissør på den nye Maleficent-filmen

ANGELINA JOLIE: Som i den første filmen som er en fortsettelse av Tornerose-historien, er det Angelina Jolie som spiller hovedrollebn i Maleficent: Mistress of Evil.

ANGELINA JOLIE: Som i den første filmen som er en fortsettelse av Tornerose-historien, er det Angelina Jolie som spiller hovedrollebn i Maleficent: Mistress of Evil. Foto:

Det er en av regissørene av den norske storfilmen Kon-Tiki , Joachim Rønning, som har regien når Disnley slipper film nr. to av box-office suksessen Maleficent.

DEL

HELGAS TOPPFILM I USA PÅ RJUKAN KINODet er blitt mange norske regissdører i hollywood, men det er første gang en norsk regissør har fått jobben med ern film fra Disney-konsernet, som jo er i ferd med å bli kjempestort. Der er Joachim Rønning, kjent fra sitt samarbeid med Esoen sandberg på storfilmene kon-Tiki, Max Manus, Bandidas og den siste Pirates of the Caribbean-filmen. Nå er han aleine i regissørstolen, men det betyr bare at han går helt til topps på kinolista i USA denne helga, med tidenes nest beste åpning for en norsk regissør på verdensbasis, med nesten 1,5 millarder kroner. Nå kan du se eventyr-filmen på Rjukan kino.

Tornerose-oppfølger
Maleficent: Mistress of Evil, er oppfølger til den internasjonale box-office suksessen Maleficent fra 2014. Vi møter igjen Angelina Jolie og Elle Fanning i sine roller som den mørke feen Maleficent og prinsesse Aurora, to velkjente karakterer fra studioets klassiske animasjonsfilm Tornerose, hvis utrolige historie ble gjort levende på det store lerretet i Maleficent. På rollelisten finner vi nå også Michelle Pfeiffer, Chiwetel Ejiofor, Sam Riley, Harris Dickinson, Ed Skrein, Imelda Staunton, Juno Temple og Lesley Manville.

Fantasy-eventyr
Maleficent: Mistress of Evil er et fantasy-eventyr som tar oss flere år etter hendelsene i Maleficent, hvor publikum ble kjent med hendelsen som frøs hjertet til en av Disney sin mest beryktede skurker og drev henne til å kaste en forbannelsen over babyen, Prinsesse Aurora. Filmen fortsetter å utforske det komplekse forholdet mellom feen med de to horn og Aurora, som snart blir dronning, da de i møte med nye fiender må danne nye allianser i kampen for å forsvare sitt rike og dets magiske skapninger. Filmen er basert på en historie av Linda Woolverton, manuskritet er av Linda Woolverton, Micah Fitzerman-Blue & Noah Harpster. Men det toppes altså av norsk regissør!

Artikkeltags