- Amundsen-filmen går så det suser

NORGESHISTORIE: - Amundsen er en film som passer for de som vil vite mer om Amundsen eller som vil friske opp sin kunnskap, og for de yngre er det jo viktig Norgeshistorie, sier Jenbergsen.

NORGESHISTORIE: - Amundsen er en film som passer for de som vil vite mer om Amundsen eller som vil friske opp sin kunnskap, og for de yngre er det jo viktig Norgeshistorie, sier Jenbergsen.

Artikkelen er over 1 år gammel

- Årets best besøkte film så langt, forteller kinosjef Robert Jenbergsen, som er godt fornøyd med besøket på Amundsen-filmen på Rjukan Kino etter premierehelga.

DEL

RJUKAN KINOFredag var det premiere på filmen om Roald Amudsen, og selv etter eksklusiv førpremiere med spesialinviterte er det klart at kinosjef Robert Jenbergsen er godt fornøyd med besøket på filmen på Rjukan Kino.
- Det har gått knallbra det! Filmen er tatt godt imot den første helga. Så det er ganske kult, sier Jenbergsen, som fikk den med seg på førpremieren.

Kinotopper i Norge også
- Jeg så ikke filmen selv i helga, da jeg var ute på egen isfiske-ekspedisjon, ler Jenbergsen, så han veit ikke hvem som har tatt turen, men har konstatert at folk tropper opp for å se Espen Sandbergs film Amundsen på kino.
Filmen er foreløpig satt opp tirsdag og onsdag, og han satser på at vinterferierende få med seg vinterfilm på kino i ferien.
Hittil er det nesten 300 som har sett filmen på Rjukan kino. Filmen topper kinolista i norge i helga klart, med nærmere 53.000 solgte billetter, 30.000 flere enn nummer to på lista, helgas andre store premierefilm Legofilmen 2.

Ikke actionfilm
- Jeg satser på at endel vinterferierende tar seg turen på kino. Det er en film som er verdt å få med seg, mener Jenbergsen, og henvender seg ikke minst til godt voksne. Filmen er en dramatisering av Amundsens liv, og ikke en actionfilm fra isødet.
- Dette er en film som passer for de som vil vite mer om Amundsen eller som vil friske opp sin kunnskap, og for de yngre er det jo viktig Norgeshistorie, sier Jenbergsen, som anbefaler filmen for den godt voksne generasjon.

Artikkeltags